Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A magyarok többsége csak néhány napot tölt idén nyaralással, a többség ezt is belföldön tervezi

A magyarok többsége csak néhány napot tölt idén nyaralással, a többség ezt is belföldön tervezi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akik külföldre utaznak, közel 150 ezer forintot költenek, a válság miatt azonban ezt egyre kevesebben engedhetik meg maguknak – ők akár a harmadából is kijönnek az üdülés alatt. Egy friss felmérés szerint a magyarok közel fele nem tervez öt napnál hosszabb ideig nyaralni, azok pedig, akik mégis tudnak üdülni, a belföldi utakat részesítik előnyben – szakértők szerint ebben fontos szerepe van a gazdasági válságnak is. Ebben a gyöngyösi utazási irodában azt mondják: a külföldi utak közül a horvátországi és görögországi utak a legnépszerűbbek, de sokan utaznak Törökországba, Tunéziába vagy Egyiptomba is.

Mára már az utazási szokások is megváltoztak – véli az iroda ügyvezetője, az utazni vágyók többsége ugyanis már jó előre lefoglalja szállását. Az előfoglalási szezon ezért kifejezetten jó volt.

Azok, akik más országban töltik a szabadságukat, fejenként 140 ezer forintot áldoznak pihenésükre, míg a belföldön üdülők már 49 ezer forintból is ki tudtak jönni. Persze vannak, akik ennél jóval kevesebbet költenek, az igazán takarékosak már 15 ezer forintból is megoldják költségeiket.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2010-07-01 )

Tovább az archívumra