Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Figyeljünk egymásra!

Figyeljünk egymásra!

Férfi holttestet találtak fiatalok tegnap délután a zsinagógánál. Úgy tudjuk, egy hajléktalan férfiról van szó. A Hajléktalanok Gondozóházának intézményvezetője felhívja a figyelmet, ha valaki hajléktalan személyt lát a közterületen, jelezze ezt a Gondozóháznak. Jelenleg minden ágyuk foglalt, de mint mondták: senkit nem hagynak az utcán, így akár pótágyakon is, de melegedőt biztosítanak mindenkinek, aki kéri.

Ez a régi trafóház egy része, amit nem bontottak le a zsinagógánál. Az ajtó még mindig nyitva, úgy tudjuk, tegnap délután itt találták meg az idős férfi holttestét. Fiatalok bukkantak rá, ők értesítették a rendőrséget. Kartonlap, üdítős flakon, elképzelhető, hogy visszajárt ide a férfi, vélhetően a nagy hideg okozta a halálát.

Eddig több, mint 70 ember fagyott meg az országban a téli időszakban. December közepe óta duplájára emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma, addig 37-en hűltek ki végzetesen. Ez azonban megelőzhető, a Gyöngyösi Hajléktalanszálló a nap 24 órájában várja az otthontalanokat, ahol élelem, orvosi ellátás és tisztálkodási lehetőség is a rendelkezésükre áll. Az intézményegység-vezetője felhívja a figyelmet, ha hajléktalan személyt látnak, hívják a 37/303-379- es telefonszámot.

– Rendelkezünk utcai szociális szolgálattal, ami azt jelenti, hogy működésünk szerint, minden egyes hétköznap reggel 8 és este 10 óra között jelzésre, azonnal tudunk reagálni, és ki tudunk menni, meg tudjuk nézni az ügyfelet, segítséget nyújtani, akár más, akár az intézményi ellátások kapcsán. Illetve hétvégéken is működik a szolgálat, délután 4-től este 8 óráig – monsta el Őszi Benjámin, a Hajléktalanok Gondozóháza vezetője.

Az intézmény jelenleg teljes kapacitással működik. Az éjjeli menedékhelyet és a nappali melegedőt 25-25 fő, az átmeneti szállást pedig jelenleg 15 fő veszi igénybe. Őszi Benjámin hozzátette: senki nem marad fedél nélkül, hiszen a pótágyakat is használják, ha szükséges.

A lakosság segítőkész – mondja- sok ilyen bejelentés érkezik hozzájuk, akkor is, ha nem otthontalan személyről van szó.

– Elképzelhető, hogy akár a megjelenése alapján nem tűnik úgy, hogy veszélyeztetett, de lehet, hogy rosszul van, és bármi más, ilyen esetekben is nagyon jó, hogy ha jeleznek, mert akkor is, ha odaér az autó időben, akkor tudja a mentőszolgálatot, vagy bárki mást értesíteni, vagy, akár szükség esetén oda is beszállítania – tette hozzá.

A tegnapi esetet a Gyöngyösi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Prága
15:31
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Olaszország
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság