Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorítás

Szigorítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szigorítani szeretné az ellenőrzéseket az Új Nap Egyesület a város két legproblémásabb részén. Céljuk, hogy a razziákkal, büntetéssel, valamint az ivartalanítási programmal javítsák az ott élő állatok életkörülményeit és csökkentsék a tömegesen utcán elő kóbor kutyák számát.

Ezeket a képeket az Új Nap Egyesület készítette a napokban a Durandában, ahol még mindig hatalmas problémát jelentenek a kóbor, vagy a rossz körülmények között tartott kutyák. A városrészben rendszeresen tartanak razziákat, ilyenkor akár 5-10 kutyát is befognak az egyesület dolgozói. Ezeken az állapotokon szeretne változtatni az Új Nap Egyesület, akik most kidolgoztak egy új programot, mellyel megpróbálják elérni, hogy Gyöngyös két legproblémásabb városrészén hatékonyan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen.

– Mi kértük az önkormányzat segítségét, hogy éljen azzal a jogával, hogy ők büntethetnek. Szeretnénk újra elindítani azt a razziát, amit tavaly nagyon sikeres volt és sajnálom is, hogy abba maradt. Én mindenképp úgy gondolom, hogy az első lépés az az, hogy végig kell járni ugyanúgy, mint tavaly elkezdtük az ingatlanokat. Leellenőrizni a kutyáknak a tartási körülményeit és amennyiben lehetséges azonnal büntetni – fejtette ki Pál Ivett, az Új Nap Egyesület elnöke.

Ezeknek a kutyának sokszor oltási könyve, vagy chipje sincs. Gyakori jelenség, hogy póráz nélkül sétálnak a városban a gazdájukkal, ami veszélyes lehet.

– Ami a másik nagyon nagy probléma, hogy ezek a gazdák, amikor elindulnak a városba, most teljesen mindegy, hogy a postához állnak sorba, vagy az ételért állnak sorba, vagy a gyereküket kísérik el épp az iskolába, óvodába falkában mennek utánuk a kutyák. Tehát ezt az állapotot meg kell mindenképp szüntetnünk, mert volt már olyan is, hogy harapás történt. Mindenképp ezen dolgozunk, de nem az a megoldás, hogy megint tízesével hordjuk be a kutyákat, a gazdák büntetlenül maradjanak – húzta alá.

Állatvédő szervként nem is intézkedhet az egyesület, így mindenképpen szüksége van az önkormányzat, illetve a rendőrség segítségére.

A razziákon kívül, ivartalanítási programmal, lakossági fórumokkal és szigorúbb büntetéssel igyekeznek elérni, hogy normalizálódjon a kialakult helyzet.

Pál Ivett hozzátette: jelenleg is teltház van a gyepmesteri telepen, de a legszükségesebb esetekben mindenképp befogadják a bajban lévő kutyákat.


Tovább az archívumra