Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el az ország több régiójában ma az ÁNTSZ. Térségünkben egyelőre a másodfokú riasztás van érvényben, az önkormányzat elsősorban az utak locsolásával próbálja enyhíteni a kánikulát

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el az ország több régiójában ma az ÁNTSZ. Térségünkben egyelőre a másodfokú riasztás van érvényben, az önkormányzat elsősorban az utak locsolásával próbálja enyhíteni a kánikulát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vasárnapig biztosan marad a hőség.

Délben már nyoma sem volt a kora reggeli zápornak, Mátrafüreden már a locsolóautó nyomát jelzi a nedves aszfalt. Az önkormányzat emberei délelőtt és délután is járják az utakat.

A locsolás az egy hétre kiadott hőségriadó ideje alatt másfél millió forintba kerül. A hőség a gyerekek és az idősek szervezetét viseli meg leginkább.

A többség számára komoly megterhelést jelent a hirtelen jött 30 fok fölötti hőmérséklet. Az orvosok ilyenkor azt tanácsolják, minél több folyadékot vigyünk be szervezetünkbe.

A meleg elől a légkondicionált önkormányzati helyiségekben lelhetünk menedéket. Több városban ilyenkor azt is megengedik, hogy a szökőkutakban fürödjenek, Gyöngyösön azonban ezt a kutak vegyszeres vize miatt nem tanácsolják. A maihoz hasonló nagy melegre az előrejelzések szerint a hét végéig számítani kell.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-07-13 )

Tovább az archívumra