Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelentkezés

Jelentkezés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szombaton éjfélkor éjfélkor lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő. A leendő hallgatók összesen három szakot jelölhetnek meg ingyenesen és ezek önköltséges párjait. Országszerte összesen hatvan intézmény 7200 szakja közül választhatnak a felvételizők. A ponthatárok megállapítására júliusban kerül sor.

Felszabadult diákok veszik át diplomájukat az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán. Nekik már nem kell aggódniuk a vizsgák és a szakdolgozat miatt, sokan azonban még azon gondolkodtak, hol tanuljanak tovább. Számukra a holnap éjfél egy fontos határidő. Eddig kell ugyanis elküldeniük elektronikusan a felvételi jelentkezésüket.

– Három szakot lehet most ingyenesen megjelölni, illetve ugyanennek a költségtérítéses párját, tehát hat helyet adhat meg valaki ingyenesen, emellett, pedig további térítési díj ellenében lehet több szakot megjelölni, és lesz lehetőség majd a felvételi sorrend megváltoztatására, erre május-június környékén lesz majd erre mód – ismertette dr. Bujdosó Zoltán, a Gyöngyösi Campus főigazgatója.

A Gyöngyösi Campuson minden évben túljelentkezés van, általában 2-3 ezer közötti a jelentkezők száma, közülük pedig 5-600-an kezdik meg itt a tanulmányaikat. A külföldi hallgatók ebbe nem tartoznak bele, hiszen rájuk más felvételi eljárás vonatkozik.

– A pénzügy-számvitelt emelném ki, ugye az elmúlt években ez volt a legnépszerűbb, a gazdálkodás-menedzsment, a kereskedelem marketing, ez azért is, ez a kettő, a pénzügy illetve a kereskedelem marketing, mert egyetemünkön csak a gyöngyösi campuson hirdetjük ezt a két szakot, a mesterszakok közül, ugye ezek jó része levelezőn van, és ezek általában népszerűbbek a dolgozók körében, itt a vállalkozásfejlesztés illetve a vezetés- szervezés, az agrárszakokon pedig a mezőgazdasági mérnök – sorolta dr. Bujdosó Zoltán.

Ezenkívül nagy népszerűségre számítanak a szeptemberben induló Gyógy-,és Fűszernövény képzésnél, és a tavaly indult programtervező-informatikus szaknál is.

űA ponthatárok megállapítására júliusban kerül sor, augusztus elején pedig pótfelvételi eljárást is meghirdetnek, amelynek során azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel, vagy nem jelentkeztek sehova, ekkor már csak egyetlen hely jelölhető meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság