Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelentkezés

Jelentkezés

Szombaton éjfélkor éjfélkor lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő. A leendő hallgatók összesen három szakot jelölhetnek meg ingyenesen és ezek önköltséges párjait. Országszerte összesen hatvan intézmény 7200 szakja közül választhatnak a felvételizők. A ponthatárok megállapítására júliusban kerül sor.

Felszabadult diákok veszik át diplomájukat az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán. Nekik már nem kell aggódniuk a vizsgák és a szakdolgozat miatt, sokan azonban még azon gondolkodtak, hol tanuljanak tovább. Számukra a holnap éjfél egy fontos határidő. Eddig kell ugyanis elküldeniük elektronikusan a felvételi jelentkezésüket.

– Három szakot lehet most ingyenesen megjelölni, illetve ugyanennek a költségtérítéses párját, tehát hat helyet adhat meg valaki ingyenesen, emellett, pedig további térítési díj ellenében lehet több szakot megjelölni, és lesz lehetőség majd a felvételi sorrend megváltoztatására, erre május-június környékén lesz majd erre mód – ismertette dr. Bujdosó Zoltán, a Gyöngyösi Campus főigazgatója.

A Gyöngyösi Campuson minden évben túljelentkezés van, általában 2-3 ezer közötti a jelentkezők száma, közülük pedig 5-600-an kezdik meg itt a tanulmányaikat. A külföldi hallgatók ebbe nem tartoznak bele, hiszen rájuk más felvételi eljárás vonatkozik.

– A pénzügy-számvitelt emelném ki, ugye az elmúlt években ez volt a legnépszerűbb, a gazdálkodás-menedzsment, a kereskedelem marketing, ez azért is, ez a kettő, a pénzügy illetve a kereskedelem marketing, mert egyetemünkön csak a gyöngyösi campuson hirdetjük ezt a két szakot, a mesterszakok közül, ugye ezek jó része levelezőn van, és ezek általában népszerűbbek a dolgozók körében, itt a vállalkozásfejlesztés illetve a vezetés- szervezés, az agrárszakokon pedig a mezőgazdasági mérnök – sorolta dr. Bujdosó Zoltán.

Ezenkívül nagy népszerűségre számítanak a szeptemberben induló Gyógy-,és Fűszernövény képzésnél, és a tavaly indult programtervező-informatikus szaknál is.

űA ponthatárok megállapítására júliusban kerül sor, augusztus elején pedig pótfelvételi eljárást is meghirdetnek, amelynek során azok jelentkezhetnek, akiket nem vettek fel, vagy nem jelentkeztek sehova, ekkor már csak egyetlen hely jelölhető meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság