Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 7 napon át minden este koncertekkel várták a Gyöngyösi Nemzetközi Gitárfesztivál és Mesterkurzus résztvevői a közönséget

7 napon át minden este koncertekkel várták a Gyöngyösi Nemzetközi Gitárfesztivál és Mesterkurzus résztvevői a közönséget

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fesztivál, melyen neves külföldi gitárművészek is felléptek, ma este egy farkasmályi hangversennyel zárul.

Szombaton a Gitarissimo zenekar nyitókoncertjével kezdődött a Gyöngyösi Nemzetközi Gitárfesztivál és Mesterkurzus. A 9 éves múltra visszatekintő rendezvény tavaly költözött át a Borsod megyei Encsről Gyöngyösre, és úgy tűnik végleg befogadást nyert a városban. Jelzi ezt a tavalyinál jóval nagyobb érdeklődés mind a közönség, mind a résztvevők részéről.

A neves külföldi és hazai gitárművészek a hét során esténként különböző helyszíneken adtak koncerteket, nappal pedig a kurzuson résztvevő növendékekkel foglalkoztak, mindenkivel személyre szólóan.

A fesztivál rendezője a Mátra Honvéd Kaszinó volt, így a szervezésből a gyöngyösi gitáros Nagy Tibor Wyrág is kivette a részét. Mint mondja, még így, munkája közben is sokat tanulhatott a művészektől.

A gitárfesztivál pénteken este a résztvevő művészekből alakult Nemzetközi Gitárzenekar valamint a mesterkurzus hallgatóinak hangversenyével zárul, számukra is új helyszínen: a Farkasmályban.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-07-23 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság