Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Drágul a parkolás

Drágul a parkolás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Drágul a parkolás Gyöngyösön. Április elsejétől az eddigi 280 forint helyett 320 forintot kell fizetnünk egy óra parkolásért. A képviselő-testület emellett kibővítette a kedvezményes bérletre jogosultak körét és eltörölte az ingatlanonkénti egy parkoló kártya díját.

280 forint. Ennyit kell fizetni egy óra parkolásért most Gyöngyösön a fizető övezetekben. Április elsejétől azonban mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen 320 forint lesz egy óra. A parkolásról szóló rendelet módosítása azonban kedvezményeket is tartalmaz. Ingatlanonként egy parkoló kártyát eddig 2000 forintért kérhettek a lakók, ezt a költséget eltörölték, és ezen túl többen kérhetnek kedvezményes bérletet is.

– A kedvezményes bérletre jogosultak körét kibővítette, és így az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok is jogosulttá váltak kedvezményes bérlet vásárlására – mondta el Juhász Katalin városfejlesztési és városüzemeltetési igazgató.

Azért, hogy egy gépjármű ne hosszú órákra foglaljon el egy parkolóhelyet, a rendeletmódosításban érintették a képviselők a két órás ingyenes várakozás idejét is.

– Az egyik időintervallum az reggel 7 órától este 7 óráig, ez vonatkozik az Egri úti, a Mérges úti, illetve a Toronyház környékére, tehát ott ebben az időintervallumban lehet ezt a két órás parkolást használni, a másik időintervallum az a munkanapokon 7 és 16 óra között, illetve szombaton 7 és 44 óra között vonatkozik ez a két órás várakozási lehetőség – magyarázta.

Ez pedig a Koháry úton illetve a Könyves Kálmán és Egri út által határolt területen lépett érvénybe.

Tavaly úgynevezett P+R parkolókat alakítottak ki a Honvéd úton, az Egri úti sporttelep mellett, illetve a toronyház környékén is. Itt hagyhatják hosszabb időre a járműveiket azok, akik más városba ingáznak, így nem foglalják el az ingatlanok előtti területeket azoktól, akik a közelben laknak.


Tovább az archívumra