Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén is lesz palántaosztás

Idén is lesz palántaosztás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is lesz egynyári virágpalánta-osztás Gyöngyösön. Már 4. éve biztosít forrást a képviselő-testület az ingatlanok előtti közterület virágosabbá és szebbé tételére a városban. 6-8 ezer palánta beszerzésére írt ki pályázatot a Városüzemeltetési Igazgatóság. Várják azoknak a gyöngyösi és környékbeli vállalkozásoknak a jelentkezését, akik a palánták biztosítására ajánlatot kívánnak tenni.

Elsősorban begónia, petúnia, büdöske, paprikavirág, kakasvirág palántákra várják az ajánlatokat a pályázat kiírói. A képviselő-testület a város idei költségvetésében is biztosított forrást egynyári virágpalánták beszerzésére, melyet a zöldövezetben élő lakók és lakóközösségek igényelhetnek ingyenesen, az ingatlanjaik előtti közterület virágosítására.

Áprilisban jelenik meg az igényléshez szükséges adatlap.

– Szeretnénk minden igényt kielégíteni, intézményeknek is sikerült virágpalántát biztosítani, így a gyerekeket is sikerült nevelő célzattal irányítani környezetüknek a rendbetételére – fogalmazott Juhász Katalin városüzemeltetési és városfejlesztési igazgató.

Az idén is 6-8 ezer palánta beszerzésére írtak ki pályázatot, a részletes árajánlatokat a termesztők március 10-ig juttathatják el a Városüzemeltetési Igazgatóságra.


Tovább az archívumra