Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorú intézkedések a kórházban

Szigorú intézkedések a kórházban

Nincs koronavírusos beteg, nincs pánikhangulat, de mindent megteszünk, hogy ne is legyen – mondta a gyöngyösi kórház igazgatója sajtótájékoztatóján, melyen bejelentette az egészségügyi intézmény által bevezetett óvintézkedéseket. Az országos tisztifőorvos országos látogatási tilalmat rendelt el minden fekvőbetegeket ellátó intézményben, így az influenzajárvány miatt amúgy is érvényben lévő látogatási tilalmat tovább szigorították. A főigazgató bejelentette, hogy a kórházban, 8 fős operatív járványügyi bizottság működik.

Keddtől megszűnik az átjárás, a gyalogos forgalom a gyöngyösi kórház udvarán és minden bejárathoz, gyógyszertárhoz, sürgősségi ambulanciához kézfertőtlenítőket szerelnek fel – ezek az óvintézkedések a koronavírus terjedése miatt lépnek életbe.

A főbejárat kapuját keddtől bezárják, a teherportánál a sorompó melletti kiskapukat is lezárják, a mentőbejáraton és a rendelőintézeten keresztül lehet majd csak közlekedni, de itt megerősített biztonsági szolgálat lesz. A tájékoztató táblákat kedden helyezik ki. Aki beteget hoz vagy visz az osztályra, csak a nővérek segítségével teheti meg.

– Bejönni csak úgy lehet, beteget hozni-vinni, hogy a nővér segít az összecsomagolásban, hozzátartozó csak külön orvosigazgatói engedéllyel jöhet be, ha kegyeleti okokból kell bejönnie – mondta el a főigazgtó.

Legveszélyeztetettebb a 65 év feletti korosztály és a beteg, legyengült immunrendszerű személy. A főigazgató felhívta a lakosok figyelmét is a gyakori kézmosásra étkezés előtt és után, a WC használat utáni kézmosáson túl kézfertőtlenítést is javasol, hogy ne alakulhasson ki járvány.

Az egészségügyi dolgozókat, orvosokat is megkérték, hogy a konferenciákon való részvételt, külföldi utazásaikat halasszák későbbre – mondta Weisz Péter. Az intézkedések az állampolgárok egészsége érdekében történnek – tette hozzá.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság