Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs hiány védőfelszerelésből

Nincs hiány védőfelszerelésből

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A koronavírus-járvány miatt az Országos Mentőszolgálat is felkészült a megfelelő védekezésre és minden egységnél megtalálható a kötelezően alkalmazandó védőfelszerelés. Emellett minden megyében és a fővárosban is szolgálatba állítottak olyan egységeket, melyeknek kimondottan az a feladata, hogy a vírusgyanús betegeket szállítsák az erre specifikus kórházakba.

Ilyen óvintézkedésekre hívja fel a figyelmet a koronavírus kapcsán Magyarország Kormánya, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének közreműködésével. Megkeresésünkre pedig az alábbi közleményt jutatta el televíziónkhoz:
„Az Országos Mentőszolgálat valamennyi mentőegysége rendelkezik a fertőző betegek ellátásához szükséges védőfelszereléssel, és a fertőtlenítés eszközeivel, emellett jelentős mennyiségű raktározott tartalék is rendelkezésre áll. A vírusfertőzés gyanúja miatt járványügyi vizsgálat, megfigyelés céljából kórházba szállítandók érdekében az Országos Mentőszolgálat minden megyében és a fővárosban is szolgálatba állított olyan egységeket, melyek feladata kimondottan az ilyen kórházba szállítási feladatok ellátása.”

Szájmaszk, védőruházat és szemüveg. A Gyöngyösi Mentőállomás is rendelkezik a szükséges eszközökkel, a mentőautókban dupla annyi védőfelszerelést tartanak, ha esetleg sérülne valamelyik és raktáron is van készletük.

Ha a megyében történne koronavírus gyanús megbetegedés, akkor Egerben van egy speciálisan felszerelt, 24 órában működő egység.

A szakértők felhívják a figyelmet: Ha bárki bármilyen tünetet észlel magán, ami a vírushoz köthető, akkor ne menjen tömegbe és orvosához se személyesen forduljon, hanem telefonon keresse, vagy ha valaki fertőzött területen járt vagy kapcsolatba lépett ilyen személlyel hívja az alábbi zöld számok egyikét.
06-80-277-455 vagy 06-80-277-456


Tovább az archívumra