Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elmaradnak rendezvények

Elmaradnak rendezvények

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Miután szerdán a kormány veszélyhelyzet hirdetett, mától csak csökkentett üzemmódban működnek a város által üzemeltetett intézmények, köztük a Gyöngyök Mátra Művelődési Központ, a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok, a Dr. Csépe György Uszoda, a Vachott Sándor Városi Könyvtár, valamint a Cinema Bridge mozi is – jelentették be Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek, a mai önkormányzati sajtótájékoztatón. Elmondták: ezekkel az intézkedésekkel kívánják csökkenteni a korona vírus terjedésének esélyét.

Rendkívüli ülést tartott a Gyöngyösi Önkormányzat Egészségügyi Szociális Bizottsága, ahol arról döntöttek, hogy a város által üzemeltetett intézmények mostantól miképp működhetnek. A döntés értelmében a mai naptól ezek az intézmények csak csökkentett módon üzemelhetnek – erről Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek adtak tájékoztatást, és elmondták mely rendezvények maradnak el.

Az iskolásoknak és óvodásoknak szervezett úszásoktatások is elmaradnak a gyöngyösi uszodában. A sportklubok köztük a GYAK, valamint a Gyöngyösi Kézilabda Klub is jelezte, hogy a következő mérkőzéseiket zárt kapuk mögött rendezik.
Így a sportcsarnokba, keddre tervezett HEDO B.Braun Gyöngyös – Veszprém kézilabda mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák. Terveink szerint a meccset televíziónk rögzíti, és műsorára tűzi. Kévés Tamás kiemelte a kialakult helyzet súlyosnak tekinthető, így kéri a városban élőket, hogy mindenki tartsa be az intézkedéseket.

Kárpáti István elmondta a közeljövőben komolyabb szigorítások is érvénybe léphetnek, amennyiben a korona vírus tovább terjed hazánkba. Ezekre fel kell készülnie a városnak és maguknak a városlakóknak is.
315_0119_01 Kárpáti István alpolgármester, Gyöngyös

Az alpolgármesterek elmondták, hogy ezeknek az intézményeknek kötelességük a megfelelő higiéniai óvintézkedéseket megtenniük, ezzel óvva az ott tartózkodókat.

A városban lévő, azonban nem a város által üzemeltetett szórakozó helyek is jelezték, hogy bezárnak és a soron következő rendezvényeiket nem tartják meg.

Továbbá felhívták az idősek figyelmét, hogy ha tehetik maradjanak otthon, bevásárlásaikat bízzák hozzátartozóikra , hiszen ez a korosztály a leginkább veszélyeztetett.


Tovább az archívumra