Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztési támogatás

Fejlesztési támogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országos Szlovák Önkormányzat 2020.évi fejlesztési támogatásairól számolt be Soltész Miklós államtitkár, Mátraszentimrén. Magyarország Kormánya nemzetközi szinten is kiemelkedően támogatja a hazánkban élő őshonos nemzetiségeket- hangzott el a sajtótájékoztatón.

Nem véletlen, hogy az ország egyik legkisebb szlovák településén, Mátraszentimrén jelentik be az idei év kormányzati támogatásait- mondta Soltész Miklós államtitkár, azt szeretnék ezzel üzenni, hogy minden nemzetiség fontos számukra, még a legkisebbek is- tette hozzá. Az elmúlt 4 év támogatásaiért mondott köszönetet elsőként Kaszaláné Szabad Judit, a mátraszentimrei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a tájékoztatón. A fejlesztések 2016-ban indultak a településen, ami érintette az iskolát, a nemzetiségi önkormányzatot, a tájházat. Több mint 30 millió Ft támogatásból valósulhattak meg a felújítások, és a beruházások idén is folytatódnak.

Az üresen álló épületből közösségi házat szeretnének.

Továbbá az idén a 40 éve épült mátraszentimrei templom nyílászáróinak cseréjét, fűtéskorszerűsítését, padozat felújítását is szeretnék elvégezni, erre 20 millió Ft-ot kaptak. További 2 millió Ft támogatásra számíthatnak az iskola udvarának rendbetételére és 2 millió Ft igényt nyújtottak be a tájház födém felújítására. Így idén összesen 81 millió Ft támogatásra számíthatnak Mátraszentimrén, ami azért is fontos, mert a település turisztikai központként és természeti értékként is jelentős. Az államtitkár további 4, egy budapesti, sátoraljaújhelyi, békéscsabai, tótkomlósi intézmény támogatását is bejelentette, összességében közel 250 millió Ft támogatásra számíthatnak.


Tovább az archívumra