Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bezárnak a közintézmények

Bezárnak a közintézmények

A fenntartói döntés értelmében, ahogy a város bezárja kulturális intézményeit, úgy a városi könyvtár is határozatlan időre felfüggesztette szolgáltatásait és a bejárást. A dolgozók a kikölcsönzött könyveket sem veszik vissza, csupán a digitális kéréseket tudják fogadni ebben az időszakban.

Üres fogadótér és olvasótermek. A könyvtár is azok közé az intézmények közé tartozik, amelyek határozatlan időre bezártak a fertőzés továbbterjedésének megfékezése érdekében. Hétfő délelőtt még volt lehetőség a kikölcsönzött könyveket visszahozni és újakat kölcsönözni. A könyveket gumikesztyűben adták és tették vissza a polcokra.

– Teljesen szünetel a könyvkölcsönzés és a visszavétel. Senki se akarjon a hátsó ajtón se csak visszaadni könyveket, mert nem tehetjük meg. Egyedül a könyvtárközi kölcsönzésben, de ott is csak a digitális kéréseket tudjuk továbbítani, tehát ha valakinek valamilyen fénymásolat ilyesmi szükséges, akkor tud írni a könyvtár email címére és akkor ezt a kérést megpróbáljuk teljesíteni, akár ha nálunk föllelhető, úgy megoldani vagy más könyvtártól megkérni – magyarázta Szekeresné Sennyey Mária igazgatóhelyettes.

Az igazgatóhelyettes elmondta, próbálnak online jelen lenni és hasznos információkkal ellátni olvasóikat. Hozzátette, hogy a kényszerbezárásból fakadóan előre hozzák a nyári leállás alatt elvégezendő feladataikat.

– Selejtezési folyamatot is le tudunk zárni, amit nyárra terveztünk, valamint a folyóiratraktárban, raktárakban rendet rakunk. Takarítással egybekötött rendrakást csinálunk, sorrendbe állítjuk a dokumentumokat, valamint folytatjuk a dokumentumok beszerzését és feldolgozását azért így is és egy csomó belső munkánk, ami elmaradt itt a leltározások, ellenőrzések ezekre most alkalom mutatkozik – fogalmazott.

A könyvtár mellett több gyöngyösi közintézmény is bezárja kapuit határozatlan időre – többek között a Mátra Művelődési Központ is kénytelen volt lemondani tucatnyi leszervezett programját és az ott működő csoportok sem folytathatják a munkát, de a Kolping Ház is zárva tart mostantól.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság