Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megállt a sportélet

Megállt a sportélet

Ideiglenesen bezár minden város által üzemeltetett sportlétesítmény – erről is beszámolt Hiesz György polgármester a hétfői sajtótájékoztatóján. Mint megtudtuk, az intézményekbe sem a lakosság, sem a sportolók nem léphetnek be, az edzések is leállnak. A hét aktív létesítmény közel 50 sportágnak adott otthont, ezzel pedig több ezer gyermek és felnőtt maradt most átmenetileg szervezett sportolási lehetőség nélkül a városban.

Üresek a lelátók és már a labdák sem pattognak itt, a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Azonban nem csak itt, de az egész városban leállt a sportélet.

Többek között a város által üzemeltetett sportlétesítmények bezárásáról is beszélt Hiesz György polgármester a hétfői napon sajtótájékoztatóján, melyből kiderült, hogy az edzés lehetőségre sem nyithatnak ki ezek az intézmények.
Ez pedig már a mai nap, üres az uszoda, üres a sportcsarnok, de a focipályán sincs senki. Ezeket az intézményeket üzemeltető Sportfólió Kft. ügyvezetője, Juhász Péter elmondta: nem volt már értelme a nyitvatartásnak, hiszen szinte minden sportág elrendelte a bajnokságok leállítását.

– Gyakorlatilag okafogyott is volt tulajdonképpen már a szabadtéri pályák nyitvatartása is, illetve a sportcsarnok is, illetve a gimnáziumi csarnok nyitvatartása, hiszen már minden sportág elrendelte a teljes felfüggesztését a bajnokságoknak, sőt az edzések látogatását is megtiltották. Ezután a végére maradt az uszoda, így mi végrehajtjuk azokat a döntéseket, amiről mi kapunk tájékoztatást – fogalmazott Juász Péter, a gyöngyösi Sportfólió Kft. ügyvezetője.

A Sportfólió Kft. által üzemelt kilenc létesítményből hét közel 50 sportágnak adott otthont, ezzel pedig több ezer gyermek és felnőtt maradt most szervezett sportolási lehetőség nélkül a városban. Az ügyvezető kiemelte: ebben az időszakban a kültéri sportlétesítmények sem látogathatók, ennek ellenére azt tapasztalja, hogy jónéhányan ezt a szabályt nem tartják be és mégis használják azokat.

– Amennyiben lehet, vegyék komolyan vegyék komolyan ezeket a határozatokat és döntéseket. Ne tekintsék a szabadtéri sportpályákat olyan felületnek, ami a szabadban van és el lehet lepni és be lehet mászni a kerítésen, mert higgyék el, hogy nem véletlenül születnek meg ezek a rendeletek – hangsúlyozta.

Az ügyvezető elmondta: ebben az időszakban karbantartási munkálatokat és kiemelt higiéniai fertőtlenítéseket végeznek. Hozzátette, igyekeznek a sportlétesítményeket felkészíteni arra az időszakra, amikor újra igénybe lehet venni azokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság