Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy cipősdoboznyi gondoskodás

Egy cipősdoboznyi gondoskodás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy évvel ezelőtt 14 ezer gyermek karácsonyát sikerült boldogabbá tenni a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett cipős doboz akció révén. Az idén még több rászoruló gyermeken szeretnének segíteni. November 28-ától már Gyöngyösön is várják a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, melyeket a baptista gyülekezet gyűjt össze az Opál Szállóban.38x23x14 cm. Ekkora egy cipősdoboz mérete. Már ez is elég ahhoz, hogy egy gyereknek örömet szerezzünk, ha megtöltjük mindezt hasznos holmikkal. A Baptista Szeretetszolgálat a tavalyi akció sikerén felbuzdulva az idén is meghirdette a 10 ezer gyermek karácsonyát. Az Operation Christmas Child nevű nemzetközi mozgalom ötlete alapján ennek során gyermekek vagy egész családok készíthetnek ajándékot a rászoruló gyerekeknek.

Révész Jonatán baptista lelkész, a gyűjtés gyöngyösi koordinátora az akció november végi meghirdetése óta sorra kapja a telefonhívásokat az érdeklődőktől. Segítő szándékukat jelezték általános iskolák, magánszemélyek és családok is, sőt az első ajándékok már meg is érkeztek.

De az akcióban bárki részt vehet, tavaly például vezető politikusok, közéleti személyiségek csatlakoztak a 10 ezer gyermek karácsonyához. Gyöngyösön az Opál Szállóba várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat december 15-ig vasárnaponként ¾ 10-kor. A segítőktől egyet kérnek csupán: a dobozokra írják rá, milyen korú és nemű gyermeknek szánják az ajándékot.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2006-12-05 )

Tovább az archívumra