A mátrafüredi részönkormányzat célja, hogy megakadályozza a település vagyontárgyainak értékesítését – jelentet" /> A mátrafüredi részönkormányzat célja, hogy megakadályozza a település vagyontárgyainak értékesítését – jelentet" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hiesz György: Nem adjuk el a füredi vagyont!

Hiesz György: Nem adjuk el a füredi vagyont!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mátrafüredi részönkormányzat célja, hogy megakadályozza a település vagyontárgyainak értékesítését – jelentette ki Szabó Péter képviselő. Hiesz György polgármester viszont cáfolta, hogy az önkormányzat az elszakadás előtt szándékosan el akarná adni a füredi javakat. Az önállósodás elutasítása esetén ugyanakkor mindkét fél kész a további együttműködésre.

Mátrafüred önállósodásáról jövő májusig kell megszületnie a Belügyminisztérium határozatának. 2007-ben tehát biztosan pont kerül a sokat vitatott, majd népszavazáson igenlő voksokat kapott elszakadási kezdeményezés végére. A legfontosabb feladatunk megakadályozni a mátrafüredi értéktárgyak értékesítését – nyilatkozta híradónknak Szabó Péter, a mátrafüredi részönkormányzat egyik képviselője.Ahogyan a korábbi részönkormányzati testület is ellenezte a vagyontárgyak eladását – emlékeztetett a képviselő, hozzátéve: a jelenlegi jogszabályok nem kínálnak sok lehetőséget a vagyonmegőrzésre. A gyöngyösi önkormányzatnak nem célja a füredi vagyon célzott értékesítése – reagált Szabó Péter szavaira Gyöngyös polgármestere. Nagy Gyula, aki 1990 és 94 között már tagja volt a füredi részönkormányzatnak elmondta: a településrészen szükség van a lakosság komfortérzetét fokozó beruházásokra is, így például teleház létesítésére valamint az Erdész utca aszfaltozására.A képviselők elmondták: ha Mátrafüred Gyöngyössel marad, akkor a részönkormányzat együttműködésre fog törekedni a város vezetőivel. Hiesz György polgármester hozzátette: bármilyen döntés születik is az ügyben, a két település együtt fog működni.

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-12-05 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A brigád - A vajdasági Petőfi brigád története - dokumentumfilm
15:22
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:42
15:45
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság