Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitartásra buzdítanak

Kitartásra buzdítanak

Újabb intézmények csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melyben a tanárok és iskolai dolgozók üzennek a veszélyhelyzet miatt otthon tanuló diákoknak. Most a gyöngyösi Egressy Béni Általános Iskola, valamint a Vak Bottyán Szakgimnázium oktatói készítettek egy-egy videót, melyeknek célja, hogy ezekben elmondják a gyerekeknek, hogy minden nehézség ellenére tartsanak ki.

Egyszer véget ér és hiányoztok! Többek között ilyen üzeneteket küldenek az Egressy Béni Általános Iskola tanárai és dolgozói a veszélyhelyzet miatt otthon tanuló diákjaiknak. Az iskola csatlakozva a kezdeményezéshez, el szerette volna juttatni köszönetét a diákoknak és szüleiknek, hogy ebben a nehéz időszakban is kitartanak – mondta el televíziónknak az iskola igazgató-helyettese.

– Mindenképpen köszönetet szerettünk volna mondani akár a szülőknek, akár a tanulóknak ebben való részvételt, hiszen ez az időszak mindenkinek plusz feladatot ró fel. Illetve a kitartásra szeretnénk őket buzdítani, hogy még nem tudjuk pontosan mennyi ideig kell így online platformokon tanítanunk és, hogy tartsanak ki és egy kicsit a személyes kapcsolatot is próbáltuk visszaidézni – magyarázta Oroszi Hajnalka igazgatóhelyettes.

Oroszi Hajnalka hozzátette, ez a helyzet mindenek nagyon nehéz, így fontos, hogy a tanárok és a diákok kitartsanak.
Ez pedig már a Vak Bottyán Szakgimnázium videója, melynek a „Csak a helyszín változott” címet adták az iskola tanárai.

Benyovszki Péter igazgató szerint a cím hűen tükrözi a jelenlegi helyzetet, melyen együtt kell túllépnie tanároknak és diákoknak egyaránt.

– Ahogy telnek a napok, egyre inkább úgy érezzük mi pedagógusok és azt érezték a gyerekek is és ezt számtalanszor jelezték felénk, hogy azért hiányzik az iskola, hiányzik az a zsibongás, az az élet. Még az órák is hiányoznak, ezt is többen kimondták. Ebben a megváltozott helyzetben jött az ötlet a kollegák részéről, hogy akkor próbáljuk valahogy mégis élettel megtölteni az iskola egyébként most ürességtől kongó falait, még akkor is ha ilyen különleges módon – fogalmazott.

Az igazgató hozzátette: várják azt a döntést, melyből kiderül, miképp alakul az érettségizők helyzete, ami nagyban befolyásolhatja majd a a következő hetek oktatását.

Benyovszki Péternek televíziónk képernyőjén keresztül volt még egy üzenete az iskola diákjainak.

„Diákjainknak pedig ezen az úton is üzenném, hogy hiányoztok, vigyázzatok magatokra!”


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság