Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Limitált létszám a Tescoban

Limitált létszám a Tescoban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A húsvéti ünnep közeledtével egyre több vásárlóra számítanak a boltok, így több áruházlánc is számos új óvintézkedést vezetett be. A Tesco például vásárlói és munkavállalói védelme érdekében április 9-én, azaz mától vásárlói limitet vezetett be áruházaiban, amit az épület alapterülete alapján határoz meg, így áruházanként eltérhet. Gyöngyösön egy időben 400 fő tartózkodhat az épületen belül.

Húsvét előtt többen is megrohamozzák a piacot és a boltokat, zsúfolásig tele vannak a parkolók és az utak. A Tesco lépett és az összes magyarországi áruházában úgynevezett létszám limitet vezetett be mától. A döntés azért született, hogy ezzel óvják vásárlóikat és munkavállalóikat.

– Úgy határoztuk meg az áruházba beengedhető létszámot, hogy az áruház alapterületét vettük alapul és azt vizsgáltuk meg, hogy mi az a vásárlószám, aminél a 2 méteres biztonságos fizikai távolságtartás megvalósítható. Ez a gyöngyösi áruház esetében 400 főt jelent, tehát azt gondolom, hogy nem kell a vásárlóknak aggódniuk, mindenki be fog tudni vásárolni a húsvéti ünnep előtt is – vélekedett Varga Eszter, a TESCO-GLOBAL Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

A létszámlimit az áruház belterületére vonatkozik, tehát ha eléri ezt a számot, akkor az épületen kívül tudnak várakozni a vásárlók, szintén betartva a 2 méteres távolságot. A vásárlói számot és az életkort a bejáratnál ellenőrzik a dolgozók. Varga Eszter kiemelte, hogy április 6-a óta pedig már a Heves megyeiek, így a gyöngyösiek is tudnak online rendelni úgynevezett Tesco dobozt.

– A Tesco doboz alapvető élelmiszereket, illetve háztartási termékeket tartalmaz kb. 1 hétre elegendő 1-2 fő számára azok a termékek, amik ebben az egységdobozban szerepelnek. Liszt, cukor, kávé, kakaó és nápolyi is benne van, úgy hogy nem csak a legszükségesebbek, hanem egy kis kényeztetésre való termék is került a dobozokba. itt a Magyar Posta az együttműködő partnerünk és rendeléstől számított 3-5 napon belül tudjuk kiszállítani a vásárlóknak ezeket a dobozokat – mondta el a szakember.

A létszámlimit visszavonásig érvényes, addig is arra kérik a lakosokat, hogy lehetőség szerint egyedül vásároljanak be és tartsák be az előírásokat és higiénés szabályokat. Egyre több gyöngyösi üzlet és a piaccsarnok is vállal házhoz szállítást, ezeknek a boltoknak a folyamatosan frissülő listáját a gyongyos.hu/koronavirus oldalon is megtalálják itt és itt.


Tovább az archívumra