Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétvégi ellenőrzés

Hétvégi ellenőrzés

Ezen a hétvégén is folyamatos volt a rendőri, városrendészeti és polgárőri jelenlét a város közterületein és a Mátrai parkolóknál, parkoknál. Hiesz György polgármester döntött a hétvégi kötelező maszk és kesztyű viseléséről, valamint a mátrai parkolók lezárásáról. A járőrök tapasztalatai szerint a lakosok megértették a korlátozásokat és betartották a szabályokat, az üzletek egy része pedig segített azoknak, akiknél nem volt kesztyű.

„A járványügyi helyzet miatt a parkoló lezárva!” Ez volt olvasható a hétvégén már második alkalommal Mátraházán. De a mátrafüredi parkolókban sem állhattak járművek, többek között a mátrai parkolók hétvégi lezárásáról is rendelkezett Hiesz György polgármester. A Polgárőrök és a városrendészet tájékoztatása szerint minimális volt a 24-es út átmenő forgalma, motorosok sem csoportosan indultak útnak, és a játszóterek is üresek maradtak.

De nemcsak a Mátrában, hanem Gyöngyös közterületein is jelen voltak az egyenruhások. Leginkább az üzleteknél ellenőrizték a maszk és kesztyű viselését, volt, ahol a bolti eladókat is figyelmeztették ezek használatára.

– Majdnem minden üzletláncban az eladókon és a benti dolgozókon egyébként maszk és kesztyű volt, egy üzletláncban tapasztaltuk azt, hogy nem igazán használták, ott viszont egy erélyesebb felszólítást követően szintén elkezdték használni, tehát lényegében a hétvégére már minden üzletegységben lévő dolgozókon volt maszk és kesztyű – mondta el Ferenczy Dániel a Gyöngyösi Városrendészet igazgatója.

Néhány felszólításon kívül nem volt szükség intézkedésre, hiszen a lakosság betartotta a szabályokat. A gyöngyösi Polgárőr Egyesület elnökségi tagja arról tájékoztatta televíziónkat, hogy több üzlet is segítette a védőeszköz nélküli vásárlókat.

– Nagyon jó tapasztalat az, hogy a bevásárlóközpontoknál már az előtérbe kihelyezték a nejlonokat, amire szemmel láthatóan rá volt nyomtatva egy kéz, tehát amint belépett, és nem volt kesztyűje, ezeket azonnal fel tudta venni – ismertette Mácsár Lászlóné , a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnökségi tagja. Hozzátette azt is: a bevásárlókocsikat rendszeresen fertőtlenítik, a vásárlók viszont nyugodtan, két méter távolságot betartva várakoztak.

A polgárőrök ezen kívül március 21. óta a rendőrséggel közösen minden nap ellenőrzik a hatósági karanténban lévő személyeket, és az önkormányzattal együttműködve segítik az idős emberek ellátását, gyógyszerhez és élelmiszerhez jutását.

Ferenczy Dániel igazgató azt is elmondta: kéri, hogy aki a kijárási korlátozást megsértő eseményt, magatartást észlel, ne a közösségi oldalon, hanem a 06-70/866-9555-ös telefonszámon jelezze, így a városrendészek azonnal tudnak intézkedni, ha szükséges.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - A só
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Hit világa – vallási műsor
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság