Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adomány a kórház dolgozóinak

Adomány a kórház dolgozóinak

Heti három alkalommal, húsz-húsz darab menüvel segíti a Bugát Pál Kórház sürgősségi és intenzív osztályának munkatársait a koronavírus veszélyhelyzet végéig az egyik gyorsétteremi lánc gyöngyösi üzlete. A kórház infrastruktúra átalakításához pedig Weisz Péter, az intézmény igazgatója kért segítséget a Mátraaljai Munkaadók Egyesületétől.

Hamburgert, sült krumplit és hasonló finomságokat csomagolnak éppen az egyik gyorsétteremi lánc gyöngyösi üzletében. Az étterem tulajdonosa, Héjja János ugyanis felajánlotta, hogy a veszélyhelyzet végéig hetente több alkalommal is biztosítja az ebédet a Bugát Pál Kórház két osztályának dolgozi számára.

– Szeretnénk mi visszaadni annak a közösségnek, ahol mi a profitot megtermeljük és több akciónk volt már itt Gyöngyösön is, hiszen a mentőszolgálatot támogatjuk, illetve most az az ötletem támadt, hogy fölveszem a kapcsolatot a kórházzal. Weiss Péter főigazgató úr javaslatára az ügyeletben bent levőket az SBO, illetve az intenzív osztályon dolgozókat szeretnénk meghívni egy héten háromszor egy menüre – közölte Héjja János.

A tulajdonos elmondta, ezzel az ötlettel más éttermeknek is szeretne példát mutatni, és ezzel ösztönözni őket, hogy segítsék a kórházban dolgozókat.

– Én úgy gondolom, hogy ők nagyon felelősségteljes és kemény munkát végeznek, ráadásul sok esetben előfordul, hogy be kell nekik ugraniuk a munkába. A büfé, illetve az étterem rész zárva van, tehát nem tudják megoldani azt, hogy valamit egyenek. Én szeretnék példával előjárni, hátha mások is csatlakoznának és a maradék négy napra még másik is csatlakoznának hozzám – fejtegette.

Héjja János hozzátette, első alkalommal az üzlet állította össze az ebédet, később pedig már a dolgozók dönthetik el, mit szeretnének kapni. A kiszállítás is önkéntes alapon működik. Ebben Nagy László vállalkozó ajánlott fel segítséget.

– A személyszállítás most nem működik ezért az autók csak parlagon állnak és három kisbuszt ajánlottam föl a kórház szolgálatára. Többek között így az ételszállításra, ez lett az első feladat – mondta el Nagy László.

A kórház azonban egyéb segítséget is örömmel fogad, ennek kapcsán Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója felkereste a Mátraaljai Munkaadók Egyesületét, és a tagjoktól azt kérte, aki teheti, támogatásával járuljon hozzá a védekezést segítő infrastruktúra kialakításához. Mint írta: másfél millió forintra lenne szüksége az intézménynek ahhoz, hogy tovább tudják fejleszteni a vírusfertőzöttek épületen belüli elkülönítését a többi betegtől és dolgozótól.

Nem elsősorban védőfelszerelésre gyűjtenek, hanem átépítésre. A változtatások a járvány után is megmaradnak, így az adomány a jövőben is segíti az itt élők gyógyulását.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - A só
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Hit világa – vallási műsor
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság