Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mindenki maszkot kap

Mindenki maszkot kap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Holnaptól ismét fogadja a Dobó Úti Óvoda és Bölcsőde a kisgyermekeket. Ha igény lesz rá, fokozatosan több intézményt is megnyit a város – mondta Hiesz György mai sajtótájékoztatóján. A polgármester hozzátette: bár oldódni fog a szigorítás országosan, óva int mindenkit, hiszen megnő a személyes találkozások száma, így a fertőzötteké is megugorhat. A megfelelő védekezés érdekében harmincezer maszkot juttatnak el a körzeti képviselők a háztartásokba.

A kormány döntése értelmében április 30-tól, vagyis holnaptól kötelező lesz óvodai és bölcsődei ügyeletet biztosítani a városoknak. Gyöngyösön első körben a Dobó Úti Óvoda és Bölcsőde fogadja a gyermekeket teljes ellátással reggel 6 órától este 6 óráig.

– Maximum 5, azaz 5 fő lehet egy csoportban, tehát igyekszünk még a szigorú előírásokat betartani. Amennyiben tömeges igény mutatkozik további óvodai, bölcsődei férőhelyek nyitására, akkor természetesen fokozatosan meg fogjuk nyitni a többi óvodát, bölcsődét is – fogalmazott a polgármester.

Hiesz György arról is beszámolt, hogy összesen 30 ezer darab szájmaszkot juttatnak el a körzeti képviselők segítségével jövő héten a háztartásokba, mindenhova 2 darabot, hogy ezzel is segítsék a megfelelő védekezést. Húszezer darabot Gyöngyös kínai testvérvárosa ajánlott fel, 10 ezer darabot az önkormányzat saját forrásból vásárolt. A polgármester -mint elmondta – a szigorú intézkedésekkel ért egyet, így ha lehetőséget kap rá, ezen a hétvégén is elrendel korlátozásokat a város közigazgatási területén.

Mivel a kormány a jövő héttől lassan feloldja a korábbi szigorításokat, munkahelyek, üzletek nyitnak ki, cégek kezdhetik újra a termelést, többen mehetnek dolgozni, így megnő majd a személyes találkozások száma, ezzel pedig a megfertőződés veszélye is. Hiesz György azonban azt kéri, továbbra is legyünk elővigyázatosak.

– Egyre több ember fog egymással találkozni, főleg a középgenerációk, az aktív munkavállalók, illetve a fiatalok. Én kérve kérek mindenkit. Az az áldozatos két hónap, amit otthon, lakásban, négy fal között karanténban töltöttünk, ne legyen semmivé. A vírus itt van, ha ez elszabadul, akkor tömeges fertőzések várhatók – magyarázta.

A polgármester azt mondta: bár a vírusnak eddig nincs gyöngyösi áldozata, ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz.

Továbbra is kéri lehetőség szerint a maszk használatát, valamint felhívja a figyelmet a gyakori kézmosásra, és fertőtlenítésre.


Tovább az archívumra