Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórumot tartottak az Orczy úti lakótelepen az állatbarátok és a kutyatartók

Lakossági fórumot tartottak az Orczy úti lakótelepen az állatbarátok és a kutyatartók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az összejövetel célja egy tervezési fázisban lévő kutyasétáltató megvalósításának lehetősége volt.

A sokak által csak „ketreces dühöngőnek” nevezett sportpálya mellett találkoztak a kutyatulajdonosok és a kutyát nem tartók. A találkozó helyszíne nem véletlen: itt kerülne kialakításra a már 2008 óta kész tervekkel ugyan, de még csak papíron létező kutyafuttató, kutya-akadálypálya és kutyaovi.

A terveket már 2008-ban városunk főépítésze, Németi László műszaki és településrendezési szempontból alkalmasnak találta. A megvalósításhoz szükséges kb. 1 millió Ft-ot egyrészt az önkormányzattól, másrészt a reklámbevételektől várják a tervezők, de a lakóközösség áldozatvállalására is számítanak az ötletgazdák, elsősorban az építési munkákban. A kivitelezés forráshiány és személyes tragédia miatt azonban megrekedt.

Mint azt a megkérdezett elmondták: az elkészült futtató üzemeltetése és fenntartása az önkormányzat és a lakók közös feladata lenne.

A város számára precedensteremtő/példaértékű lehetne egy ilyen kulturált kutyafuttató, ahol a kutyabarátok szabadon sétáltathatnák kedvencüket, és a kutyát nem tartók is örömmel használhatnák a közösségi tereket.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-08-31 )

Tovább az archívumra