Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az egyik iskolaépület az eredeti terveknek megfelelelően már felújítva fogadta az abasári diákokat, a másik viszont csak október végére készül el

Az egyik iskolaépület az eredeti terveknek megfelelelően már felújítva fogadta az abasári diákokat, a másik viszont csak október végére készül el

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai tanévnyitón a 200 milliós beruházás eddig bejárható részét már be is lakták a diákok.

Első nap az abasári iskolában, első nap a megújult főépületben. A kicsik máris birtokba vették a megújult termeket. Az önkormányzat 201 milliós támogatást nyert az iskolafelújításra, amelyet az ünnepélyes évnyitóval egybekötve mutattak be a szülőknek és a diákoknak.

Három és fél hónap jutott a munkálatokra. Május óta a falak, a vizesblokkok, a tantermek és a raktárak is megújultak, és immár ezzel a tűzjelző rendszerrel garantálható az iskola tűzbiztonsága. Az előírásoknak megfelelően már van lift is.

A másik, százéves régi épület felújítása viszont csúszik. Csak menetközben derült ki, hogy nem építhetik meg az eredetileg tervezett tetőt az épület gyenge alapjai miatt. Át kellett terveztetni a födémet, és újabb engedélyeket kérni, ám ez a csúszás belefér, mert első a gyerekek biztonsága – hangsúlyozta a polgármester.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-09-01 )

Tovább az archívumra