Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újraindulnak a szakrendelések – korlátozásokkal

Újraindulnak a szakrendelések – korlátozásokkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Telefonos egyeztetés után, csak sürgősebb esetben fogadják a szakrendeléseken a betegeket a Bugát Pál Kórházban. Aki időpontot kap, maszkban kell, hogy érkezzen, a porta előtt várakozhat, egy szakrendelésnél pedig egyszerre két beteg tartózkodhat az épületben. A vizsgálat előtt megmérik a beteg testhőmérsékletét, kikérdezik az állapotáról és kézfertőtlenítőt is kap. A kórház területén az egyéb nem gyógyító egységek továbbra sem működnek, és érvényben marad a teljes látogatási tilalom.

Aki szakrendelésre szeretne bejutni, azt az előzetesen telefonon egyeztetett időpontban hívják be, de egyszerre csak két ember tartózkodhat a rendelő épületében, egy a vizsgálóban, egy pedig a folyosón. Négy lépésben, fokozatosan oldják fel a közegészségügyben a korlátozásokat. Ezt múlt héten jelentették be az enyhítésekkel kapcsolatban.

Első ütemben a beteg egészségügyi állapota szempontjából sürgősebb beavatkozásokat végzik el. Gyöngyösön a Bugát Pál Kórházban az adott szakrendelésre időpontot kell kérni. Ennek előfeltétele az, hogy a beteg háziorvosával, illetve szükség esetén az érintett szakrendelés orvosával telefonon konzultáljon. Amennyiben a telefonos konzultáció során az orvos úgy ítéli meg, hogy személyes vizsgálat szükséges, időpontot ad. A kórházba maszkban kell érkezni, mindenki kap kézfertőtlenítőt, megmérik a testhőmérsékletét és kikérdezik az állapotáról.

Vannak beavatkozások, amelyeket csak negatív teszt birtokában lehet elvégezni. A tesztet az ellátó intézmény kéri alapszabály szerint. Fekvőbeteg-ellátásban a tervezhető műtétek esetén mindenképp negatív koronavírustesztre van szükség, azoknál a beavatkozásoknál pedig, amelyek nem magas kockázatúak nem szükséges laborvizsgálat. Az orvos dönti el, hogy egy esetlegesen szükségessé váló magas kockázatú beavatkozáshoz szükség van-e tesztre. Ebben az esetben a tesztet az az intézmény rendeli meg, ahol a beavatkozás lesz – ezt az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján jelentették be.

A mentőbejárón a továbbiakban kizárólag mentővel érkező esetek, pszichiátriai beteg szakrendelésre és gondozóba érkezők és a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező betegek juthatnak be a bejáratnál történő vizsgálatot követően.

A rendelési idő a Bugát Pál Kórház honlapján megtekinthető, a járványügyi helyzetre való tekintettel a korábban kiadott előjegyzési idők jelenleg nem érvényesek.

A kórház területén az egyéb nem gyógyító egységek továbbra sem működnek, valamint továbbra is érvényben marad a teljes látogatási tilalom.

A kórház arra kéri a betegeket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel mind a kórház területén, mind a kórház területén kívül tartsák meg a szociális távolságot.


Tovább az archívumra