Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hatvanadik bányásznap alkalmával idén Bükkábrányban rendezte meg központi ünnepi megemlékezését a Mátrai Erőmű Zrt.

A hatvanadik bányásznap alkalmával idén Bükkábrányban rendezte meg központi ünnepi megemlékezését a Mátrai Erőmű Zrt.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Valaska József igazgatósági elnök itt azt mondta híradónknak: az erőmű új, 500 megawattos blokkjának sorsa a politikai döntéshozókon múlik.

Főhajtás az áldozatokért: idén is a bányász hősök emléke előtti tisztelgéssel kezdődött a bükkábrányi bányásznap. A koszorúzáson Joachim Witzel vezérigazgató-helyettes mondott beszédet, aki kiemelte: fontos, hogy minél kevesebb munkabaleset történjen a cégnél.

Az erőmű igazgatósági elnöke, Valaska József szerint a vállalat jövőjének kulcsa az optimizmus és a fejlődés. Ennek jele, hogy bővül az ipari park, és új kutatásokat indítanak a megújuló energiák kiaknázásáért. Kifejtette: az erőmű rövidtávú célja, hogy a zöldenergia itthoni kutatóközpontjává váljon. Továbbra is problémát jelent azonban a széndioxid-kibocsátás túl szigorú uniós szabályozása. Az, pedig, hogy mikor készül el Visontán az új, 500 megawattos blokk, nem az erőműn, hanem a politikán múlik – jelentette ki az elnök.

Valaska József hangsúlyozta: a vállalat régóta a magyar gazdasági élet egyik kulcsszereplője. Az egyik legmagasabb itthoni üzleti eredményt elérve 25 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe tavaly is, miközben ötezer embernek adnak munkát.

A bányásznapi kitüntetések átadásán elhangzott, hogy miniszteri elismerést érdemelt ki Tuppa János részlegvezető. Itt is több tucat dolgozó vehette át a cég saját elismeréseit, így a Kiváló Bányász emlékérmeket négyen, az elnöki dicséretet 22-en, a céggyűrűket pedig 14-en kapták meg.

Az ünnepségen új eszközzel, egy csehszlovák kotrógéppel gyarapodott a bükkábrányi bányászmúzeum. A bányagép mostantól a bányászati tevékenység 25 éves ottani jelenlétére emlékezteti az arra járókat.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-09-06 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés