Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A bányásznap bükkábrányi és gyöngyösi rendezvényein is sok dolgozó szórakozott a családtagjaival, barátaival együtt

A bányásznap bükkábrányi és gyöngyösi rendezvényein is sok dolgozó szórakozott a családtagjaival, barátaival együtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az itteni Fő tér egész nap zsúfolásig telt az ünneplőkkel.

1951 óta egységesen szeptember első vasárnapján tartják a bányásznapokat országszerte. Idén volt a hatvanadik. A gyöngyösi Fő térre több százan kilátogattak a nap folyamán, nem csak civilek, sok bányász és erőműves dolgozó is jelen volt a rendezvényen.

A hatvanadik bányásznap sem múlhatott el koncertek nélkül. Itt volt a Cozombolis, a fitatalok kedvence SP, vagy például Szikora Robi és az R-GO, de emellett az idősebbekre is gondoltak a szervezők, és hívtak musical és operett énekeseket is. Kitüntetéseket is adtak át a bányásznap kapcsán, többen céggyűrűt és oklevelet kaptak. Gulyás Mihály elnöki dicséretben részesült. 30 éve dolgozik Visontán.

Egy sportos újtást is bevezettek a bányásznappal kapcsolatban, mégpedig a foci vándorkupát. Idén 4 csapat indult a dolgozók közül, a bányásznap előtti napon voltak a meccsek, a legjobbakat a Fő téren jutalmazták.

A hatvanadik bányásznapon is volt tüzijáték, és idén is egy népszerű zenekar, a Back To Black koncertje zárta a programokat.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-09-06 )

Tovább az archívumra