Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét nyitva a hulladékudvar

Ismét nyitva a hulladékudvar

Megváltozott átvételi feltételekkel és nyitva tartással május 11-től, az-az mától, újra fogadja ügyfeleit a gyöngyösi lakossági hulladékudvar. A lakosok telefonon keresztül előre egyeztetett időpontban vihetik a hulladékot a szükséges okmányok felmutatásával. Az alapfeltételek nem változtak, ugyanaz a mennyiség vihető, mint korábban, azonban most kötelező a szájmaszk és a kesztyű viselése.

Közel 2 hónapos szünet után újra kinyitott a gyöngyösi hulladékudvar. Az ügyfeleket megváltozott nyitvatartással várják. Hétfőn 10-től délután 6 óráig, szerdán és pénteken 8-tól délután 4-ig. A hulladékgazdálkodási művezető kiemelte: csak előzetes telefonos időpontegyeztetés után veszik át a hulladékot.

– A nyitvatartási idő alatt 15 perces időszakokra bontottuk a nyitvatartást, tehát egy ügyfélnek 15 perce van, hogy elhelyezze itt a hulladékot. Ezzel próbáljuk elkerülni az ügyfeleknek a kapcsolatait, találkozásokat, valamint szájmaszk illetve kesztyű használata az kötelező a hulladékudvarban. Ezzel próbáljuk egymást védeni – magyarázta Kovács Zsolt, hulladékgazdálkodási művezető.

Kovács Zsolt kiemelte: az alapfeltételek nem változtak, tehát nem veszélyes hulladékból 150 kilót, veszélyes hulladékból 100 kilót lehet leadni évente ingatlanonként. A szelektíven gyűjthető anyagokat és az üvegeket pedig korlátlan mennyiségben be lehet vinni. A hulladékszállítás – szigorú feltételek mellett – a korlátozó intézkedések idején sem állt le.

– Nekünk folyamatosan szállítani kellett a hulladékot. A hulladék mennyisége a szállodáknál, illetve ipari cégeknél lecsökkent. A lakosságnál az otthon maradások miatt az megnövekedett, főként a társasházaknál. A kollégáim folyamatosan kint voltak és biztosítottuk nekik a megfelelő védőfelszereléseket nehogy véletlen valakinek a vírus problémát okozzon. Senki sem kapta el, illetve senki nem volt beteg – mondta el Kovács Zsolt.

Kovács Zsolt azt mondja: egyelőre nem lehet tudni, mikor fogadják ismét a megszokott módon ügyfeleiket, de addig is mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél gördülékenyebben és minél többen igénybe tudják venni szolgáltatásukat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság