Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kézisek segítettek

Kézisek segítettek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődött az új munkacsarnok felvonulási útjának építése. A gyöngyösi kézilabdacsapat játékosai csatlakoztak az útépítőkhöz, hogy segítsék a munkálatokat. A munkacsarnok és a hozzá vezető út építése a Gyöngyösi Kézilabda Klub által elnyert 200 millió forintos tao-pályázat segítségével valósul meg. Ennek önerejét legnagyobb részben a gyöngyösi önkormányzat biztosította, annak érdekében, hogy azt a sportolókon túl, a testnevelési órákon résztvevők is igénybe vehessék. Emellett akár nemzetközi tornák megrendezését is lehetővé teszi a létesítmény.

Utolsó fázisához érkezett a Dr. Fejes András Sportcsarnok mellett épülő bemelegítőcsarnok építkezése a létesítményt körülölelő felvonulási út megépítésével. Az út 34 millió forintból épülhet meg. Az építésvezető elmondta, jól haladnak a kivitelezéssel, 2 héttel a határidő előtt végezhetnek.

– Az új munkacsarnok használatba vételi engedélyezéséhez szükséges ez az út. Tűzoltóautóval, bármivel meg lehessen közelíteni az új csarnokot és a gyöngyösi utánpótláskorú kézilabdázó gyermekek, illetve az NB I-es csapatunk játékosai birtokba tudja venni az épületet – foglalta össze Szanyi Tamás, a HE-DO Kft. építésvezetője.

A HE-DO útépítőihez a kézilabdacsapat játékosai is csatlakoztak, tevékenyen kivéve részüket az út és az új csarnok körüli közlekedési táblák összeszerelésében, beállításában, illetve a tereprendezésben. Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke elmondta, hogy régóta várták, hogy megépülhessen a létesítmény és a hozzá vezető út, ezért úgy érezték, nekik is ki kell venni részüket a munkából.

– Ez egy nagyon régi küzdelmünk, hogy ez a csarnok elkészüljön és azt gondoltuk, hogy azzal hogy mi megint egy kis szerepet vállalunk ebben is és saját kézzel fogunk elkészíteni egy-két munkát azzal még inkább a sajátunk lesz a dolog, úgy hogy ezért hívtam ki a fiúkat, meg kis csapatépítés, régen találkoztunk emiatt is jó, hogyha legalább ha edzésen nem de legalább itt össze tudunk futni és együtt vagyunk egy picit – magyarázta a klub elnöke.

Az elnök emellett elmondta, hogy az edzéseket vélhetően júliusban tudják elkezdeni, az új létesítménynek köszönhetően pedig a jövőben sokkal könnyebb lesz az edzések és meccsek lebonyolítása.

– Most 3-4 helyszínen vannak az edzéseink azzal, hogy itt egy helyre két ekkora létesítmény lesz a birtokukban sokkal koncentráltabban fogjuk tudni elvégezni az edzéseket, illetve majd meccsek tekintetében is két helyen fogunk tudni lejátszani meccseket. Alapvetően utánpótlás meccsekről beszélünk, de két helyen tudunk egyszerre lenavigálni meccseket, sokkal gördülékenyebb, sokkal szervezhetőbben fogunk tudni későbbiekben dolgozni – magyarázta.

A játékosok örülnek, hogy újra találkozhattak csapattársaikkal és együtt tehettek valami jót.
Végül mindannyian bíznak abban, hogy az engedélyeztetések időben lezajlanak és minél hamarabb birtokba vehetik a létesítményt.


Tovább az archívumra