Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jövőre kezdődhet a gyöngyösi kórház új szárnyának építése, ennek elkészülte után szinte az összes betegellátás ott összpontosul

Jövőre kezdődhet a gyöngyösi kórház új szárnyának építése, ennek elkészülte után szinte az összes betegellátás ott összpontosul

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több, mint egymilliárdos fejlesztés egy olyan pályázat eredménye, amelynek megnyeréséért több politikai oldal is kardoskodott.

Aláírták a szerződést, indulhat az új szárny építése a Bugát Pál Kórházban. A gyöngyösi kórházat működtető befektető 10 százaléknyi önrészt áll a mintegy 1,3 milliárd forintos beruházásból, a többi pénzt egy TIOP- pályázaton nyerték el. A Medical Investmentsnél ez eddig a legnagyobb projekt.

Itt, Gyöngyösön egy négyszintes új épületben lesz elhelyezve az összes járóbeteg-szakellátás, a szülészet-nőgyógyászat, vagy épp az egynapos sebészet, így szinte a teljes betegellátás egy helyre kerül.

A befektetők örömüket fejezték ki, hogy a kórház megmaradásának és fejlődésének ügye mögött minden politikai erő felsorakozott. Balázs József fideszes parlamenti képviselő szerint sincs helye a pártpolitikának a kórház körül. Úgy vélte, legalább másfél évtizede vártak a betegek és a dolgozók erre a beruházásra.

Hiesz György polgármester kifejtette: látszik, hogy működőképes a kórház a magánbefektető kezében is, és hangsúlyozta: minden eszköz, épület, ami ezzel a beruházással ide kerül, Gyöngyös önkormányzatának tulajdonát képezi majd. Tehát ezzel a város gyarapodik.

Az építés kezdete a tervek szerint 2011 elejére várható, a teljes komplexum 2013 végére készülhet el.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-09-08 )

Tovább az archívumra