Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A mai szerződés-aláíráson megjelentek szerint a milliárdos fejlesztés biztosíthatja a gyöngyösi kórház hosszú távú működését

A mai szerződés-aláíráson megjelentek szerint a milliárdos fejlesztés biztosíthatja a gyöngyösi kórház hosszú távú működését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Azonban továbbra is fontos kérdés, mit lép a mai egészségügyi kormányzat a kórházreformok terén. Balázs József országgyűlési képviselő szerint minden magyar kórház fennmarad, csak optimalizálják a szektor működését.

Nincsenek napi működési problémái a gyöngyösi kórháznak, de tény, hogy egyes hónapokban kevesebb az állami finanszírozás, mint a kiadás – jelentette ki Kovács Róbert, a Medical Investments ügyvezetője. Az üzletember optimista, és várja az egészségügyi normatívák átszabását, ám úgy véli, egyes magyar kórházak egy esetleges reformnál akár rosszul is járhatnak.

Másfélszáz magyar kórház dolgozik ma. A reform pontos ideje és részletei egyelőre még nem ismeretesek. A kormányzat részéről mindenesetre annyi már kiderült Balázs József országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint, hogy a legfrissebb tervek alapján egyetlen magyar kórházat sem zárnak be.

A kórházfejlesztés magában is stabilizáló tényező lehet a szakemberek szerint, ám továbbra is kérdés, hogyan változik az egészségügy állami finanszírozása. Az idő sürget, hiszen a jövő héten a gyöngyösi képviselőtestület elé kerülő egyik helyzetjelentés szerint a Bugát Pál Kórházban már számításba vették folyószámlahitel igénybevételét is, bár egyelőre nem éltek a lehetőséggel. Az idei évre azonban már a költségek visszafogásával együtt is 180 millió forintos veszteséggel terveztek.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-09-08 )

Tovább az archívumra