Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új fitnesspark

Új fitnesspark

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fitness parkot adott át Gyöngyös Város Önkormányzata, a „dombi” városrészben. A közel 7 millió forint értékű beruházás lehetőséget teremt a sportolni vágyó felnőtteknek is, hogy szabad levegőn, modern körülmények között mozogjanak. Az átadón Hiesz György polgármester kiemelte: Gyöngyös mindig is a sportszerető emberek otthona volt, így elengedhetetlen, hogy a városban ilyen fejlesztések is megvalósuljanak.

Evezés és húzódzkodás. Többek között ezeket a gyakorlatokat lehet végezni mostantól a város legújabb szabadtéri fitness parkjában, amit a napokban adtak át a dombi városrészben. Tóth Szabolcs, a körzet képviselője szerint erre a beruházásra már évekkel ezelőtt igény volt, azonban állami támogatást nem kaptak rá, így az önkormányzat saját forrásából finanszírozta a megvalósítást, ami közel egy évig tartott.

– Sajnos sok-sok év után sem kaptunk sem pozitív, sem semmilyen választ, hiába pályázott Gyöngyös városa. A tavalyi évben úgy gondoltam, hogy itt a vége, fussunk neki saját erőből, ezt nem lehet tovább halogatni. Sok-sok álmatlan éjszaka és sok cég megkeresése után én azt hiszem, hogy ár-érték arányban a legoptimálisabb megoldás született. – mondta Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő.

A pálya két részből áll, az egyik felén mozgó alkatrészes, saját testsúlyos eszközök találhatóak, míg a másik oldalon statikus elemek vannak. Hiesz György polgármester szerint a város mindig is híres volt sportszeretetéről, így nem volt kérdés, hogy a pálya megépül-e. Hozzátette, reméli a település más pontjain is sikerül hasonló beruházásokat megvalósítani.

– Azt látta az ember és pont a vírus járvány alatt is, hogy sokan mozogtak, kocogtak, futottak, kerékpároztak. Szóval kell az aktív mozgás, én remélem, hogy ez is egy olyan lesz és a többi képviselő is gondolkodik ilyenben a városon belül. Már van egy a mátrai úton, illetve van egy a 80-asban, és mostmár a dombi lakótelepnek is lett egy ilyen fitness, szabadtéri edzéslehetősége. Remélem a képviselők nem állnak meg és ilyen jó célokra használják a keretüket. – mondta Hiesz György.

A pályát már birtokba is vették a városban élők, akik szerint ez remek lehetőség arra, hogy a szabad levegőn, minőségi körülmények között sportolhassanak.
Mádi Attila Péter elmondta:
„Kipróbáltam, a pálya egyszerűen fenomenális. Nagyon jó a talaj, szuperek a talajelemek, illetve már amit itt tapasztaltam, hogy a közösség már most szuper.”

A pályát a tervek szerint reggel 9 órától egészen este 8 óráig lehet használni.


Tovább az archívumra