Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Magyar Tudományos Akadémia létrehozta a Magyar Tudományos Művek Tárát, a hazai tudományos művek hiteles gyűjteményét

A Magyar Tudományos Akadémia létrehozta a Magyar Tudományos Művek Tárát, a hazai tudományos művek hiteles gyűjteményét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ehhez a bibliográfiai adatbázishoz elsők között csatlakozott a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola.

Az MTA valamennyi kutatójának tudományos munkássága, tudományos teljesítményét jellemző adat (az akadémikusok által) ellenőrzött módon bekerül az adatbázisba. Ugyancsak bekerülnek e tudományos munkára való hivatkozások is, valamint minden olyan adat, amelyeket figyelembe vesznek különböző döntéseknél, legyen az pályázat elbírálása, egyetemi tanári kinevezés, akadémiai doktori cím odaítélése, vagy az Akadémia új tagjainak megválasztása.

Még 2008 második felében született meg az ötlet a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Akkreditációs Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok és az Országos Doktori Tanács egyeztető tárgyalásain.

Az adatbázis használata a hiteles információk megszerzésének ingyenes és bárki által szabadon hozzáférhető lehetőségét jelenti.

Az adatbázis az Akadémia szponzorálásával és felügyeletével készül. A programhoz eddig csatlakozott nagy egyetemek mellett több főiskola, így az egri EKF és a gyöngyösi KRF is elérte azt a tudományos szintet, hogy bekerülhessen a gyűjteménybe.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-09-09 )

Tovább az archívumra