Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A távoktatás marad, a bölcsődék és óvodák viszont kinyitnak

A távoktatás marad, a bölcsődék és óvodák viszont kinyitnak

Marad a távoktatás az iskolákban a tanév végéig, de engedélyezik június 2-tól a pedagógusok és diákok oktatási célú találkozását, és valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét- ezt az oktatási államtitkár jelentette be tegnap. Gyöngyösön jövő hét hétfőtől megnyitják a város összes óvodáját és bölcsődéjét is. A jelenleg nyitva tartó intézmények befogadóképessége szinte teljesen megtelt, így szükség is lett volna újabbak megnyitására.

Már megszokták a távoktatást a diákok, két hónapja nem találkoztak a pedagógusok és a tanulók. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár tegnap jelentette be, hogy a digitális oktatás a tanév végéig, június 15-ig megmarad, és a tanév hossza sem változik. Június 2-tól ugyanakkor engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, és engedélyezik a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását is. Szintén június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje is. Már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét. Akik ezt igénybe veszik, azoknak június 26-ig jár az étkezés az iskolákban.
Ballagást is lehet tartani, viszont kevesebb résztvevővel, akár a hagyományoktól eltérő módon, és így érdemes megszervezni a bizonyítványok kiadását is.
Információink szerint ma több középiskolában tartottak értekezletet, hogy kidolgozzák a saját rendszerüket, erről úgy tudjuk, a fenntartó is ma tárgyalt. Részleteket holnapra ígértek.
Óvodai ügyeletet már hetek óta kötelező biztosítani az önkormányzatnak, jelenleg 3 intézményben összesen 85 gyermekre felügyelnek városunkban. Jövő hét hétfőn viszont mindegyik óvoda megnyitja kapuit, már több mint 400 gyermek szülei jelezték, hogy vinnék a kicsiket az intézménybe. Gyöngyösön összesen 900 gyermek jár óvodába.

– Azok a gyerekek, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének jönni, vagy betegek, azoknak igazolással kell mindezt majd az óvoda felé jelezni, mert az óvodába járás 3 éves kortól kötelező, azok számára, akik nem kaptak felmentést, tehát ez az óvodai nevelés része, és folytatódik a nevelési időnk úgymond. Úgyhogy mindenkit várunk. – mondta híradónknak Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

A bölcsődék is megnyitnak hétfőtől, jelenleg több mint 70 kisgyermeket fogadnak 2 intézménybe. A szülőket a dolgozók értesítették és értesítik, így felmérik, mekkora a további igény a szolgáltatásra.
Jövő héttől nincs szükség szülői igazolásra arról, hogy gyermeke egészséges.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság