Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több, mint négyszáz polgármesterjelöltet állítottak Heves megye településein az önkormányzati választásokra

Több, mint négyszáz polgármesterjelöltet állítottak Heves megye településein az önkormányzati választásokra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városvezetői címért Gyöngyösön hárman indulnak, az egyéni jelöltek száma a tíz körzetben éppen félszáz.

Gyöngyösön október harmadikán három polgármesterjelöltből választhatunk, a jelenlegi polgármester, Hiesz György újraindul. Két kihívója lesz, a Fidesz-KDNP színeiben Faragó László és a Civilek Gyöngyösért Mozgalom jelölésében Bozsik István.

Mint ismeretes, az eddigi 14 helyett 10 egyéni körzetet alakítottak ki a városban, emellé lehet még 4 jelöltet bejuttatni majd a kompenzációs listáról. A gyöngyösi egyéni körzetekben összesen ötven képviselőjelölt méretteti meg magát. A négy független induló mellett a többieket egyesületek és pártok bocsátják versenybe: a Civilek Gyöngyösért, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP, továbbá a Munkáspárt 2006. Minden szervezet állított kompenzációs listát is.

Most lehet felállítani majd új kisebbségi önkormányzatokat is. Az itteni kisebbségi választás alkalmával ruszin, illetve cigány önkormányzatot választhatunk. A ruszinoknál nyolc jelölt van két szervezettől, a cigányoknál tizenhárom, három szervezettől

Heves megye településein egyébként összesen 407 polgármester-jelöltet és 2166 egyéni listás jelöltet állítottak, ehhez jön még a 10 ezer fő feletti négy város 203 egyéni választókerületi indítottja. A legtöbb polgármesterjelölt a megyében Lőrinciben indul: szám szerint hat, a legkevesebben pedig Pétervásárán szállnak ringbe: ketten.

Érdekesség, hogy az országban egy helyen egyáltalán nem lesz választás, mert nincs választék: a Zala megyei Salomváron a négyfős testületbe ugyanis csak hárman akartak bejutni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-09-10 )

Tovább az archívumra