Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Esőember után már a második színházi előadást rendezték a fővárosban, amelynek bevételeit a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására ajánlották

Az Esőember után már a második színházi előadást rendezték a fővárosban, amelynek bevételeit a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására ajánlották

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Trafóban bemutatott monodráma abban is segít, hogy a társadalom jobban megismerje az autizmussal élők mindennapjait.

A gyöngyösi Autista Segítő Központban 65 gyermek él, és közel száz azoknak a családoknak a száma, akiknek itt segítséget nyújtanak. Az ő segítségükre ajánlották fel a Trafóban bemutatott „Nemsenkilény” című előadás bemutatójának teljes bevételét.

Büki Péter, a segítő központ igazgatója azt mondja: ezek az előadások nem csak anyagilag segítik az intézményt, de nagy szerepük van abban is, hogy a társadalom jobban megértse az autizmust, és elfogadja az ezzel élő gyermekeket és felnőtteket. Börcsök Enikő előadásában ugyanis egy autista gondolataival, életérzéseivel, mindennapjaival ismerkedhetnek meg a nézők.

A gyöngyösi segítő központ fenntartása évente mintegy 150 millió forintba kerül, ennek nagyjából a felét fedezik a különböző állami normatívák, a fennmaradó hányadot a ferences rendtartomány és a szülői befizetések mellett a különféle adományok teszik ki.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-09-10 )

Tovább az archívumra