Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megnyitottak az óvodák és bölcsődék

Megnyitottak az óvodák és bölcsődék

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Élettel teltek meg a város gyermekintézményei, ma már kinyitott az összes óvoda és bölcsőde. Az ügyeleti rend után most visszaáll a normál működés az intézményekben. A szülők többsége mérlegelte a helyzetet és bár sokan aggódnak, úgy látják, fontos a kicsik számára a visszaszokás, a gyermektársaság, és a szülők a kényszerszünet után, így ismét visszatérhetnek a munkahelyükre.

Hiányoztok. Hetekkel ezelőtt üzentek így az óvoda dolgozói a gyerekeknek, ma pedig már személyesen is találkozhattak velük a Fecske Úti Tagóvodában. Ahogyan minden városi gyermekintézménynél, itt is nagy volt az öröm, a kicsik újra találkozhattak a társaikkal és az óvónénikkel. A szülők többsége úgy gondolta, gyermekük számára az a legjobb, ha visszailleszkedik a közösségbe.
Vannak olyan szülők is, akikben kettős érzéseket váltott ki az újranyitás, de a legtöbb gyermeknek már hiányzott a társaság.

A 890 óvodáskorú gyermekből összesen 461-en jelentek meg ma a város óvodáiban, a Fecske Úti Tagóvodába összesen 192 gyermek jár, ma már 110-en tértek vissza a csoportokba. Arra kérik a szülőket, hogy az étkeztetés miatt előre jelezzék, mikor viszik gyermeküket az óvodába. Az intézményekben arra számítanak, hogy az igény a szolgáltatásaikra folyamatosan nő, így egyelőre úgy tűnik, egész nyáron nyitva lesznek.

– Bár most folyamatban vannak tárgyalások a bizottságokkal és a fenntartóval, de már az elején láttuk azt, hogy mivel a karbantartási munkálatokat szerencsére sikerült nagyrészben megoldani ez idő alatt, így igazából nem tartom szükségesnek, hogy az óvodák nyáron zárva legyenek. – nyilatkozta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái intézményvezetője.

A zárvatartás ideje alatt a kerti játékokat újították fel és dekorálták a csoportszobákat. Így tettek a Visonta Úti Bölcsőde dolgozói is, akik saját kezűleg festették le a korlátokat is és rendezték az udvart. Itt a 48 beíratott gyermekből ma 37-et hoztak a szüleik reggel, akik az udvaron játszottak a rég nem látott barátokkal. Mint megtudtuk, a legtöbb gyermek azonnal alkalmazkodott, csak keveseknek volt nehéz elválni a szülőktől. A tervek szerint ez az intézmény sem zár be a nyári időszak alatt.


Tovább az archívumra