Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a Sástói kilátó

Megújul a Sástói kilátó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan teljesen felújítják a Mátra egyik leglátogatottabb turisztikai létesítményét, a Sástói kilátót. Az önkormányzat még az év elején írt ki pályázatot, azonban a jelentkezők csak többszörös áron, vagy az ajánlott árért csak csökkentett tartalommal végezték volna el a felújítást. Végül egy helyi vállalkozótól kaptak kedvező ajánlatot, aki vállalta a teljes felújítást. Emellett július 1-jétől átveszi az üzemeltetést is a Városgondozástól.

Lepergett festék, rozsdás elemek, így néz ki most a Mátra egyik legkedveltebb kilátója. Igencsak rossz állapotban van, hiszen az idő nem kímélte, éppen ezért szükségessé vált a felújítás. Jelenleg nem üzemel a torony, lezárták a területet, – erre figyelmeztető táblák is felhívják a figyelmet. A héten azonban megkezdik a szerkezet teljes felújítását.
Hiesz György polgármester elmondta, az év elején meghirdetett pályázatra nem mutatkozott nagy érdeklődés: akkor a meghatározott árnak csak többszöröséért végezték volna el a teljes felújítást és az üzemeltetésnek is csak bizonyos részeit vállalták volna. Később érkezett megfelelő ajánlat.

– Végül kaptunk egy olyan ajánlatot, ami azt jelenti, hogy a városnak nem kerül több 10 millió forintjába az üzemeltetés, ő városi hozzájárulás nélkül vállalta az üzemeltetést, úgy hogy a beszedett bevételekkel ő gazdálkodik. Két területen kért segítséget, ami azt gondolom, hogy teljesen természetes. – mondta Hiesz György, polgármester.

Az egyik, hogy a torony tetején található világítóberendezés és közvilágítás költsége ne a vállalkozót terhelje, a másik pedig a szemétszedést, takarítás díja.

– Ezt a két tételt az önkormányzatot illető bevételek – például a torony bérbeadása távközlési cégeknek – nagyjából fedezni fogják. A tavalyi évben 25-30 milliót tettünk még a bevételekhez, ez most idén majdnem 0 Forint lesz. – tette hozzá Hiesz György.

A polgármester reméli, hogy minden a terv szerint halad majd és hamarosan megújult formájában látogathatják a túrázni vágyók a kilátót, és a szabadtéri programokat.


Tovább az archívumra