Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Online döntések

Online döntések

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel májusban sem ülésezett a gyöngyösi képviselő-testület. A hivatal által előkészített anyagokat e-mailban kapták meg a képviselők, majd véleményüket, szavazatukat és a bizottsági javaslatokat szintén elektronikus úton küldték el a polgármesternek.

Az egyeztetéseket követően most megvitatta, ám az idei év költségvetésének módosítását a júniusi testületi ülésre halasztotta a grémium abban bízva, hogy a veszélyhelyzet feloldása után személyes konzultációra lesz lehetőség a város pénzügyi helyzetét illetően.
A gyöngyösi cégek termelésvisszaesése, a gépjárműadó teljes elvonása és a csökkenő normatív támogatás miatt idén 600 millió forintos bevételkieséssel számolnak. Ha pedig a kormány javaslatára elfogadják, hogy a szolidaritási adó a jelenlegi négyszeresére emelkedjen, akár egymilliárd forinttal is csökkenhet a város költségvetése.
A veszélyhelyzetben elmaradt több városi kitüntetés átadása is. Ezeket a tervek szerint az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen adják majd át a kitüntetetteknek.
A képviselők jóváhagyták a városi bölcsődék és óvodák nyári nyitvatartására vonatkozó módosítást is. Eszerint az intézményekben idén nyáron nem tartanak nyári szünetet, hanem teljes ellátást biztosítva fogadják a gyerekeket.
A Gyöngyösi Atlétikai Klub új vezetésének bizalmat szavazva a testület döntött arról is, hogy 15 millió forinttal segíti a GYAK-ot, hogy a szervezet futballcsapata el tudjon indulni az NB III-as bajnokságon.
A májusi testületi ülés több napirendi pontja is érintette a Várostérségfejlesztő Kft.-t. A képviselők hozzájárultak a társaság 2 millió forintos tőkeemeléséhez.
Jó hírként számolt be a polgármester arról, hogy zajlik a városban az elnyert európai uniós pályázatok megvalósítása, melyet kedvezményes építőanyagár biztosításával több vállalkozás is segít. Az önkormányzat bízik abban, hogy idén sikeres lehet a pályázatokhoz kapcsolódó 150 millió forintos hitelkérelme.
Három régóta várt közbeszerzési pályázat is elindulhat, melyek a Jeruzsálem Úti Bölcsőde és Tagóvoda felújítását, az északnyugati városrész rehabilitációját, valamint az egykori laktanya területén épülő Aktív Ház kialakítását szolgálják.
A képviselő-testület döntése értelmében dr. Szabó Dénes háziorvos és dr. Reményi Gyula, a Bugát Pál Kórház fül-orr-gégész főorvosa kapja meg idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.
Az önkormányzati bérlakások lakhatási meghosszabbításáról májusban a polgármester döntött. Ennek értelmében – három, jelentős tartozást felhalmozó eset kivételével – minden kérelmezőt megillet a bérlemény használati joga. Akiknek pedig költözniük kell, azoknak a veszélyhelyzet megszűnése után kell elhagyniuk az ingatlant.
A képviselő-testület további munkáját illetően Hiesz György polgármester hangsúlyozta: terveik szerint a nyáron folyamatosan ülésezik majd a grémium, tekintettel arra, hogy számos, korábbi ülésen elhalasztott kérdésekben is döntést kell hozniuk.
Végezetül a polgármester elmondta: az önkormányzat négy számítógépet kapott egy gyöngyösi Kft.-től, amit felajánlottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által az északnyugati városrészen, a Fuvaros utcában működtetett Segítőháznak. A korszerű gépek az szolgálat felzárkóztató programjában részt vevő diákok tanulását segíti. 


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - A só
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság