Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átalakul a buszos közlekedés

Átalakul a buszos közlekedés

Júniustól az ipari park területére is indítanak két buszpárt, ezen kívül pedig a város északi és déli pontja között közlekedik majd naponta több járat, valamint a tömegközlekedés részleges visszaállítása érinti a dombot is. Hiesz György azt mondta: azt a fajta tömegközlekedést, amely a vírus előtt működött a városban, már nem fogják, – nem tudják visszaállítani, de mint fogalmazott, egy újfajta konstrukción dolgoznak, hiszen nem hagyják buszos közlekedés nélkül a várost.

Teljesen átalakul a közösségi közlekedés Gyöngyösön. Március 18-ig jártak a helyijáratok, ezeket Hiesz György szerint leginkább idősek, de a teljes lakosság mindössze 10%-a használta. A korlátozások enyhítésekor a polgármester bejelentette, néhány járat újraindításával segítséget nyújtanak azoknak, akik busszal közlekednének. Mivel a város költségvetését drasztikusan megtépázta a vírushelyzet, és a Volánnak is 70%-kal csökkent a helyijárati forgalma, drágábbá válhatna a szolgáltatásuk, azaz a városnak többet kellene fizetnie érte.

– Nem hagyjuk közlekedés nélkül, de biztos, hogy nincs arra pénzünk, hogy azt a 3 ezer embert, aki ezt rendszeresen igénybe veszi, megdotáljuk 100 millió forinttal. Ez még békeidőben is problémát jelent, nem még ebben a költségvetési helyzetben. – nyilatkozta a polgármester.

Hiesz György azt mondta: nem lesz már olyan buszos közlekedés a városban, mint a vírus előtt, ezért a testületi tagokkal egyeztetve egy olyan új szolgáltatásban gondolkoznak, melyben több vállalkozás is szerepet kaphat.

– Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy ilyen formában nem tudunk tömegközlekedést működtetni, mondhatnám azt is, hogy megszűnik a tömegközlekedés. Helyette viszont a júniusi ülésre majd vezetésemmel, illetve a hivatal kollégáival megpróbálunk egy olyan koncepciót letenni, hogy hogy lehet Gyöngyösön nem tömegközlekedést, de személyszállítást végezni. – mondta el Hiesz György.

Június másodikától a város északi és déli pontjai között közlekedik két-két járatpár, a dombról is naponta többször indítanak buszokat és az ipari parkban dolgozók segítségére is indulnak járatok. Ezt csak ősszel, az iskolakezdéskor bővítik ki. A polgármester azt is elmondta, hogy a testület elfogadta a Volán éves beszámolóját, és arra kérik a társaságot, hogy a 40 millió forintos többletbefizetésüket utalják vissza.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság