Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyit a strand, megtarthatóak a szabadtéri rendezvények

Nyit a strand, megtarthatóak a szabadtéri rendezvények

Holnaptól várja a vendégeket a gyöngyösi strand és a kormányrendelet értelmében mától megtarthatóak a szabadtéri rendezvények, mint például kiállítások, meccsek, színházi előadások és cirkuszok is. A másfél méteres védőtávolságot azonban a programok alatt is be kell tartani. Fesztiválok, koncertek, táncházak és diszkók azonban továbbra sem lesznek.

Új szakaszba lépnek a védelmi intézkedések, már megtarthatóak a szabadtéri rendezvények. A rendelet érinti a színházi előadásokat, kertmozikat, cirkuszokat, muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállításokat, irodalmi és könyvszakmai rendezvényeket, valamint közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvényeket.
A sportolók már május eleje óta igénybe vehetik a városi sportpályákat, ám az edzéseken, versenyeken nézők eddig nem vehettek részt, ma már ez is lehetséges, de a lelátón is tartani kell a távolságot, csak minden negyedik székre lehet leülni. A Gyöngyösi Atlétikai Klub tervez barátságos mérkőzést, és sporttáborokra, sporteseményre is van már megkeresés.

– Maga a versenysport az megállt, olyan értelemben, hogy a sportági szakszövetségek befejezettnek tekintették akár a kézilabda, akár a labdarúgás, akár a vízilabda mérkőzéseit, a labdarúgásban az első osztály ugyan megy, de ez Gyöngyösöst nem érinti. Az elmúlt egy-két hétben történtek megkeresések, például most június 10-re van a nagycsarnokra egy foglalásunk, ha minden igaz, Rubint Réka fog érkezni. – nyilatkozta Juhász Péter, a Sportfólió Kft ügyvezetője.

A Mátra Múzeum kertje is hamarosan megnyitja kapuit, ám előtte felkészítik a területet a látogatók fogadására. Az intézmény igazgatója televíziónknak elmondta, hogy nagyon várják a nyitást, és amíg a zárt helyiségek nem nyithatnak, egyes kiállítási darabokat a tervek szerint kihelyeznek a szabadtérre. Bővebben a jövő hétre ígértek tájékoztatást.
A Gyöngyösi strandon már csak az engedélyre vártak, minden dolgozó felkészült a vendégek fogadására, holnaptól pedig már használhatják a medencéket a lakosok.

– Volt már egy jó vízmintánk a medencéből, de a kutat is be kellett vizsgáltatni, ugyanis megszakadt a folyamatos üzemeltetésünk, ezért a rendelet rételmében újra kellett vizsgálni a kutat, ez a héten meg is történt. – mondta Juhász Péter.

A legújabb enyhítések nem érintik a fesztiválokat, koncerteket, táncházakat és diszkókat, tehát zenés eseményeket továbbra sem lehet rendezni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság