Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Infrastrukturális fejlesztések

Infrastrukturális fejlesztések

Megkezdődhet a parádi Fáy András Általános Iskola épületének korszerűsítése, átadták a munkaterületet a nyertes kivitelezőnek. A Hatvani Tankerületi Központ több mint 454 millió Ft állami és európai uniós támogatásból korszerűsíti az intézményt, ahol az elkövetkező 1 évben megtörténik az infrastruktúra fejlesztése.

Régóta várnak erre a napra a parádi általános iskolában. Még 2017-ben a tanévnyitó ünnepségen jelentették be, hogy a Hatvani Tankerületi Központ korszerűsíti az iskolát- emlékezett vissza Horváth Márta, a központ igazgatója. Ezt a munkaterület-átadást nagyon sok munka és egyeztetés előzte meg, de a projekt megvalósítása során a teljes infrastrukturális fejlesztés megtörténik, több mint 454 millió Ft-ból, amire már égető szükség volt- hangzott el a bejáráson.

– A Hatvani Tankerületi Központnak 42 intézménye van, és 57 oktatási helyen látja el az oktatási feladatokat, és nem mindegy, hogy a tanulók milyen körülmények között töltik mindennapjaikat. Több olyan projektben veszünk részt, amely az infrastrukturális fejlesztésekre irányul. – mondta híradónknak Horváth Márta.

A legszükségesebb a 274 négyzetméteres tornaterem és a szaktantermek felújítása, annál is inkább, mert az iskola nagyon népszerű a térségben- tudtuk meg az igazgatótól.

– Pétervásáráról is járnak ide, Mátraderecske, Mátraballa, Sirok, Recsk, ez azt mutatja, hogy szülők, gyerekek elégedettek az itt folyó pedagógiai munkával. Ehhez XXI. századi környezet kell, és ennek a kialakítására lehetőség adódik. Aminek én nagyon örülök a tornaterem mellett, a fűtés, világítás mellett,a belső udvarnak a kialakítása lesz. – mondta Szalai Gáborné, a Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A zeneudvar kialakítása és az emeletráépítés, a táncművészeti szaktanterem kialakítása színvonalas környezetet biztosít majd a műsorokhoz, a rendezvényekhez, de nem csak a művészeti képzés magas színvonalú az iskolában, hanem a nyelvoktatás is.

– Ami szintén sikeressé teszi iskolánkat a környék települései részére, az az angolnyelv oktatása. A diákok a középiskolába bekerülve első, másodikba le tudnak középfokú nyelvvizsgázni, köszönhető ez az itt tanító tanárok elhivatottságának. – tette hozzá az igazgató.

A nyári szünetben gőzerővel folyhat a korszerűsítés, azonban szeptembertől a kivitelezési munkákat úgy kell szervezni, hogy 260 gyermek tanításával párhuzamosan zajlik majd a felújítás. A tervek szerint 1 év múlva adják át a megújult intézményt.
A parádi iskola mellett a Lőrinci és a pétervásárai iskolák is megújulnak, valamint a gyöngyösi és a hatvani Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények korszerűsítése is megtörténik.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - Klip
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:05
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Márkus Liza és Gonda László koncertje
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 3. rész
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nemzetiségi magazin
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság