Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyakori ellenőrzés az utakon

Gyakori ellenőrzés az utakon

Fokozottan ellenőrzik a járművel közlekedőket a rendőrök, főként most a nyári időszakban, ugyanis a jó idő beköszöntével egyre több a kerékpáros és a motoros az utakon. Már ebben a szezonban is több baleset történt, így a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a biztonságos közlekedés érdekében számos óvintézkedésre hívja fel az utazók figyelmét.

A kijárási korlátozás megszűnése és a jó idő sokakat vonzott a természetbe és az utakra, köztük a bicikliseket és motorkerékpárral közlekedőket is. A legutóbbi hosszú hétvégén is több könnyű sérüléses és anyagi kárral járó közúti baleset történt. A Mátrában például egy kerékpározó férfi durrdefekt miatt sérült meg pünkösdhétfőn. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője néhány óvintézkedésre hívja fel a kerékpárosok figyelmét.

– Indulás előtt mindig ellenőrizzék a kerékpár kormányát, világító berendezéseit, a fékeket -külön is az elsőt és a hátsót, állítsák be az ülést. Figyeljenek oda, hogy ne legyen túl magas, mert egy hirtelen fékezés után, ha nem ér le a lábuk könnyen fel is borulhatnak emiatt. Természetesen a közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a látni és látszani biztonsági alapelv, ezért esti szürkületben és éjszaka fontos, hogy a kerékpáron megfelelően legyen kivilágítva. – mondta híradónknak Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Emellett fényvisszaverő öltözéket is ajánlott viselni. A testi épség megóvása érdekében pedig érdemes sisakot hordania a kerékpározóknak- hangsúlyozta a szóvivő, hiszen számos baleset során életeket mentett ez a felszerelés. Hozzátette: az autósok pedig mindig számítsanak kerékpározókra az utakon és egy-egy előzés során tartsanak megfelelő távolságot.
A jó idő beköszöntével egyre több a motoros is. Ebben a szezonban is volt már halálos kimenetelű baleset, így a rendőrök a nyári időszakban fokozottan ellenőrzik a közlekedőket.

– Az elmúlt pünkösdi hosszú hétvégén a szomszédos megyékkel közösen tartottak ellenőrzést motoros rendőreink, ahol elsősorban a balesetek megelőzése volt a fő cél. Hasonló ellenőrzésekre egyébként egész nyáron lehet számítani a megye illetékességi területén. A balesetek elkerülése érdekében kérjük, hogy járművezetésre alkalmas állapotban, felkészülten és felkészített motorral megfelelő védőfelszerelésben és fokozott figyelemmel közlekedjenek. – tette hozzá Soltész Bálint.

A szóvivő elmondta, szeretnének olyan programokat rendezni, amelyek a biztonságos közlekedésre hívják fel a polgárok figyelmét.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság