Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A kuka méretének megfelelő díjat kell fizetni a szemétszállításért

A kuka méretének megfelelő díjat kell fizetni a szemétszállításért

Július 1-től Gyöngyösön is érvényesíti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás jogszabályi előírásait a gyöngyösi hulladékkezelő. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatási díjat úgy állapítják meg, hogy az a kuka tényleges űrméretéhez igazodjon. Az ingatlanok egy részénél jelenleg ez nem felel meg az előírásoknak, így választaniuk kell, hogy továbbra is használják a 120 literes edényt, de az űrmértéknek megfelelő árat fizetik vagy megvásárolják a 60 vagy 80 literes hulladékgyűjtő-edényt és ennek megfelelően fizetik a szállítási díjat. Az erről szóló nyilatkozatokat június 30-ig kérik visszaküldeni az érintett háztartásoktól.

Több mint 2500 háztartást érintő változás történik, ugyanis módosult a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás jogszabálya. Eddig sokan a 120 literes kukájukat töltötték meg hulladékkal, azonban a 40 vagy 80 literes után fizették a díjat. A változás itt következik be, a jogszabálynak megfelelően mostantól a számlázott díjnak meg kell egyeznie az edény űrméretével, tehát például aki 120 literest használ, annak a 120 literes szállítási díjat kell fizetnie.

– Választási lehetőséget biztosítunk: lehet tovább használni a 120 literes edényt, viszont ebben az esetben a 120 literesnek megfelelő ürítési díj kerül számlázásra. Illetve választható a 80 literes edény és a 60 literes edény is – ez csak 1 fős háztartásoknak. Ebben az esetben viszont a hulladékgyűjtő edényt meg kell vásárolni. – mondta Lajkó Zoltán, az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. számviteli vezetője.

Az értesítéseket már kiküldték az érintettek részére, és a hozzácsatolt nyilatkozatokat június 30-ig várják vissza, amit a telephely postaládájában is elhelyezhetnek. Az ügyvezető azt mondja: a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy az adott háztartás mekkora hulladékgyűjtő edényt szeretne használni a jövőben.

– Az ügyfélszolgálatunk folyamatosan várja, értékeli és feldolgozza a beérkezett nyilatkozatokat, viszont elég sokan keresnek, tehát ha nem tudják elérni az ügyfélszolgálatot, az nem azért van, mert nem dolgozunk, hanem túlterhelés van. Ennek megoldására, kérjük, hogy ha lehet email-ben el tudják küldeni ezeket, illetve ha ellátogatnak ide a Kenyérgyár útra, akkor ki van helyezve egy postaláda, ahová ezeket betehetik. – mondta el Hencz Zsolt, az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Tehát azoknak a háztartásoknak, akik nem a 120 literes edényt szeretnék használni, azoknak meg kell vásárolni a 60 vagy 80 literes edényt.

– Bruttó 7500 Ft-os egységáron kerülnek nálunk értékesítésre az edények. Lehetőség van az edényeknek a kiszállítására 1500 Ft-os díjon, viszont szeretném felhívni a figyelmet, hogy jelenleg csak a nyilatkozatok visszaküldését várjuk, ezek feldolgozása, illetve az igényfelmérések után fogjuk az edényeket árusítani, cserélni. – tájékoztatott Lajkó Zoltán.

A számviteli vezető hozzátette, a háztartásoknál kint lévő edények addig használhatók, amíg nem cserélik ki azokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság