Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új állampapír értékesítési pont nyílt Gyöngyösön

Új állampapír értékesítési pont nyílt Gyöngyösön

Megnyitott a Magyar Államkincstár új állampapír értékesítési pontja Gyöngyösön. Az ügyfeleket most már a Kossuth Lajos utcában várják. A költözést az állampapírok iránti megnövekedett lakossági érdeklődés tette szükségessé. Heves megyében a kincstári ügyfelek állampapír állománya meghaladta már az 50 milliárd forintot, az aktív ügyfelek száma az előző év azonos időszakához képest 21%-kal nőtt.

magánszemélyek állampapírjait kezeljük értelemszerűen. 70 milliárd fölött vagyunk az állományban, és ebből a lakossági állampapír állomány 50 milliárd forintot tesz ki. – mondta Zay Ferenc, a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóság igazgatója.

A megnyitón a térség országgyűlési képviselője azt mondta: egy ilyen eseménynek szimbolikus üzenete is van, ez pedig a bizalom, hiszen egy járvány utáni talpra állás időszakában ez az egyik legfontosabb elem.

– Ez a bizalom töretlen volt az állampapír bevezetése óta, 2012 óta folyamatosan növekedett, és nagyon nagy ugrást jelentett, amikor tavaly a kormány az Állampapír Pluszt is bevezette a piacra és azt tudom mondani örömmel, hogy a lakossági állampapírok piaca azt mutatja, hogy a bizalom megmaradt. – mondta Horváth László országgyűlési képviselő.

Dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: a kormányhivatal és a Magyar Államkincstár között példás együttműködés alakult ki az elmúlt évek során.

– Lett légyen szó itt az egyes hatáskörök átadásáról a családtámogatások vonatkozásában az országos call centerek működtetése kapcsán, de mondhatom az önkormányzatok vonatkozásában a vis maior bejelentéseknek az intézését és az agrártámogatások területén is szoros az együttműködésünk. – nyilatkozta Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Az állampapírokon belül a legkeresettebbek továbbra is a Magyar Állampapír Plusz és az inflációhoz kötött kamatozású államkötvények voltak. Ugyancsak kiemelkedően sikeres volt 2020 első félévében a Babakötvény. A nagy érdeklődés miatt fontos volt az államkincstár munkájában az, hogy minél több ügy online is intézhető legyen.

– Azt a 430 ezer aktív ügyfelet, amennyi van a kincstárnak, ezzel a 22 plusz 55 értékesítőhellyel nem lehetne megfelelő színvonalon ellátni, ezért kiemelt feladat volt az elmúlt időszakban az elektronikus szolgáltatások fejlesztése, és ez ügyben volt nagy továbblépés az ügyfélkapus számlanyitás. – mondta Dr. Borbély László András pénzforgalmi elnökhelyettes.

Hiesz György polgármester elmondta: a város számára fontos a jó kapcsolat, hiszen az Uniós fejlesztések finanszírozása is a kincstáron keresztül történik. A városvezető hozzátette: Az önkormányzat a lakosok pénzének lekötésében is ad támogatást.

– Sok az államkötvény, sok a babakötvény, és ebbe a város is csatlakozott, hiszen a költségvetés elfogadásakor mind a két irányba is döntöttünk, hogy jegyzünk, és besegítünk, a babakötvényeseknek adunk városi támogatást is, hogy ha felmerül az igény, illetve szabad tartalékaink egy részét is lekötöttük állampapírokba. – mondat Hiesz György polgármester.

A Kincstár által kezelt állampapír ügyfélállomány mára már meghaladta a 2000 milliárd forintot, amely 45%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.
A megnyitón, a szalagátvágást követően bemutatták az új értékesítési pontot, mely akadálymentesített belépéssel várja az ügyfeleket a megszokott nyitvatartási időben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Márkus Liza - Most múlik pontosan
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Korfu - kisfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A kakas és a pipe
18:06
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Méhek nyomában - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság