Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lezárult a nyomozás a hét autót feltörő gyöngyösi férfivel szemben

Lezárult a nyomozás a hét autót feltörő gyöngyösi férfivel szemben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Befejezte a nyomozást a rendőrség azzal a 19 éves gyöngyösi férfivel szemben, aki hét autót tört fel a városban. A gyanúsított még tavaly, többségében lezárt járművekből pénztárcát, személyes iratokat, bankkártyákat és szerszámokat vitt el, egy esetben pedig egy 21 éves társa is segítséget nyújtott neki. A két elkövető a kihallgatáson beismerő vallomást tett.

Feszítővassal is tört fel autókat az a 19 éves gyöngyösi férfi, aki még tavaly hét parkoló autóból is lopott. A gyanúsított több alkalommal a Táncsics Mihály utcában, kétszer a Dózsa György utcában, valamint egy-egy alkalommal a Szent László és az Epreskert utcában tört fel autókat. De nemcsak Gyöngyösön és nem végig egyedül tette.

– A Gyöngyösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás és hét rendbeli lopás bűncselekmények miatt folytatott eljárást egy 19 éves helyi lakossal szemben. A gyanúsított még 2019. május 1. és július 28. között parkoló járműveket tört fel, melyek közül hatot Gyöngyösön és egyet Halmajugrán követett el, továbbá egyik esetben 21 éves gyöngyösi társa is segítséget nyújtott neki. – tájékoztatott Kovács Nikolett, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferens.

Legtöbbször lezárt, parkoló autókból lopott, többek között pénztárcát, illetve személyes iratokat. Mint megtudtuk, az elkövető a bűncselekmények után egy eltulajdonított bankkártyával próbált fizetni egy boltban, ez azonban nem sikerült neki. Ezt követően a rendőrség elfogta a két személyt.

– A többségében lezárt autókból pénztárcát, személyes iratokat, bankkártyákat és szerszámokat vitt el. Az utolsó bűncselekményt követően a lopott kártyákkal megpróbált fizetni is egy üzletben, azonban mindegyik tranzakció sikertelen volt. A gyanúsítottak kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. – mondta Kovács Nikoletta.

A szóvivő hozzátette: a nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségnek.


Tovább az archívumra