Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idegenvezetők vizsgáztak

Idegenvezetők vizsgáztak

Új idegenvezetőket vizsgáztattak Gyöngyösön. A helyi TDM kérte fel a gyöngyösi Campust, hogy indítson számukra képzést, hiszen kevés volt az idegenvezető a megyében az érdeklődéshez képest. Most 15, többségében női idegenvezető vizsgázott, akik a városban egy, egy-másfél órás körsétát vezettek.

Különböző tételeket húztak a vizsgázók, a gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett azoknak, akik tavaly júliusban kezdték meg az idegenvezetői képzést a Gyöngyösi Campuson. 15-en végeztek most, mind sikerrel vizsgáztak, így már bármikor fogadhatnak turistacsoportokat akár Gyöngyösön is.

– A TDM irodában szembesültünk az elmúlt években azzal az alkalmankénti problémával, hogy turistacsoportokhoz nem tudtunk idegenvezetőt biztosítani, mert azok az idegenvezetők, akikkel mi kapcsolatban álltunk, ők már éppen csoportot vittek, vagy az ország másik végén voltak, ezért elhatároztuk, hogy milyen jó lenne, ha valamilyen képzés formájában megpróbálnánk megnövelni a létszámát az idegenvezetőknek. – mondta Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra TDM turisztikai menedzsere.

A jelentkezők Heves megyében élnek, viszont ezzel a végzettséggel az egész országban vezethetnek csoportokat. Most, kifejezetten Gyöngyöst kellett bemutatniuk, így a mi városunkból készültek fel, de a képzés alatt átfogó és széleskörű alapismereteket kaptak, hogy bármely településen megállják a helyüket.

– Volt a protokoll, etikett, illetve Magyarország természetföldrajza, vallástörténet, művészettörténet, tehát átfogó ismereteket kaptak abból a tudásból, ami alapján az ország bármely területén, ha ránéznek egy épületre, akkor azokat a stílusjegyeket már fel tudják ismerni. Természetesen minden város már, és szükség van a helyismeretre ahhoz, hogy ő ott idegenvezető legyen. – tette hozzá a turisztikai menedzser.
Ezért az idegenvezetés alapos felkészülést igényel. Benkő Béla szerint egy jó vezető lelkes és kíváncsi. Mint elmondta: a tárgyi tudást átadták, a végzett hallgatókat pedig majd az élet megtanítja kezelni a különböző, akár nem várt helyzeteket is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság