Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Társadalmi Felelősségvállalás Napja rendezvénysorozat keretében a térség civil szervezetei találkozhattak egymással és a környék vállalkozásaival

A Társadalmi Felelősségvállalás Napja rendezvénysorozat keretében a térség civil szervezetei találkozhattak egymással és a környék vállalkozásaival

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megyénkben egy hatvani, egy egri és egy gyöngyös környéki cég volt a rendezvények házigazdája.

Ebből a lignitből állítja elő a Mátrai Erőmű a villamos energiát. Ezt és a Heller tornyot is bemutatták az ide érkező gyerekeknek, akiket kisvasúttal vittek körbe az üzem területén.

Az üzemlátogatásokon kívül, a 2009 áprilisa óta tartó rendezvénysorozat célja, hogy a civil szervezetek és vállalkozások képviselői találkozhassanak egymással, és tapasztalatot cserélhessenek.

A Heves megyei civil szervezetek komplex fejlesztése jegyében 2009 áprilisa óta tartó programsorozat egyik fontos állomása volt ez a pénteki rendezvény.

A projekt célja a civil szféra szakmai kompetenciáinak fejlesztése, a forráslehívó képességeinek eredményesebbé tétele és a szervezeti hatékonyság növelése volt. A program keretében 29 megyei szervezet komplex támogatása valósult meg, és ennek köszönhetően már 300 szervezet veheti igénybe a szervezetfejlesztési szolgáltatásokat. A több mint 40 millió forintos forrást a magyar állam és az unió biztosította.

Ehhez járultak hozzá a legnagyobb megyei munkáltatók ezúttal azzal, hogy diákok számára lehetővé tették az üzemlátogatást.

A plenáris ülés témája többek között az volt, hogy a térség vállalkozásai hogyan tudnak a társadalmi kérdésekben aktívan szerepet vállalni.

A társadalmi felelősségvállalás napján nem csak a nagyvállalatok mutatkoztak be, hanem civil kezdeményezéseknek köszönhetően több közösségi teret is megszépítettek.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-09-27 )

Tovább az archívumra