Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén először rendezték meg a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán a Kutatók Éjszakáját

Idén először rendezték meg a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán a Kutatók Éjszakáját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A világszerte több országban zajló éjszakai programokat bárki megtekinthette

Közvetlen emberi vezérlés nélkül is szántani képes traktor, vagy a bioetanollal versenyeket nyerő rallyautó: ilyen, és ehhez hasonló látnivalókkal várta a főiskola az érdeklődőket.

Minden korosztály számára igyekeztek programokat szervezni a rendezők. Az egészen kicsiknek arcfestéssel, ugrálóvárral, gyöngyfűzéssel készültek, a fiatalok számára pedig könnyűzenei koncertekkel. A komolyabb tudományos előadások iránt érdeklődőknek a főiskola kutatási projektjeit valamint a mátraaljai adottságokból fakadó sajátosságokat mutatták be a kutatási területük szakértői.

A Múzeumok Éjszakájához hasonlóan, világ és Európa méretű rendezvénysorozat a Kutatók Éjszakája, melyet 26 országban, Magyarországon 23 helyszínen rendeztek meg. Ehhez a programhoz csatlakozott idén először városunk főiskolája.

A Károly Róbert Főiskola kutatási irányai már teljes mértékben feljogosítják a Zöld Főiskola cím használatára – hangsúlyozta a rektor. A klímavédelem és a környezetgazdálkodás területén nemzetközi szinten is elismert eredményeket tudnak felmutatni.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-09-27 )

Tovább az archívumra