Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Péntek este végezteti el a szúnyoggyérítést az önkormányzat

Péntek este végezteti el a szúnyoggyérítést az önkormányzat

Szúnyoggyérítést végeztet az önkormányzat pénteken, vagyis július 17-én éjszaka. Gyöngyösön és Mátrafüreden összesen 45 kilométert tesz meg a melegködképző gépjármű. A szúnyogcsípés számlálás és a populáció felmérés után városunk nem került bele a katasztrófavédelmi szúnyoggyérítő programba, ezért az önkormányzat 410 ezer forintért, maga végezteti el az akciót.

Van, akit nem zavarnak a vérszívók, de sokak nyugalmát megzavarhatják a szúnyogok. Sok tényező befolyásolja a szúnyogok számát, a csapadékos időjárás és a kevesebb madár miatt ezen a nyáron is fontos a védekezés a szúnyogok ellen. Tavaly a katasztrófavédelmi igazgatóság, valamint a gyöngyösi önkormányzat kétszer is végeztetett szúnyoggyérítést.

– Idén a katasztrófavédelem programjába nem kerültünk bele, ezt csípésszámlálással illetve populáció felméréssel állapítják meg, hogy melyek azok a települések, ahol indokolt a katasztrófavédelmi gyérítés. Ebbe nem kerültünk bele, és így döntöttünk amellett, hogy az önkormányzat biztosított forrást a költségvetésben arra, hogy ezt a szúnyoggyérítést elvégezzük. – nyilatkozta híradónknak Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

Indokolt esetben pár hét múlva megismétlik a munkát. A gyérítést most pénteken, vagyis július 17-én este 8 és hajnali 4 óra között végzik, ekkor fogja a melegködképző jármű Gyöngyös és Mátrafüred útjait végig járni.

Juhász Katalin felhívja a figyelmet, hogy bár a szer emberre és háziállatra fokozottan nem veszélyes, érdemes becsukni péntek este az ablakokat, mert bőrre, vagy légútba jutva kellemetlen érzést okozhat a szer, de hangsúlyozza: ez nem mérgező.
Az igazgató hozzátette: a szúnyogok szaporodása ellen mi is tehetünk, otthonainkban szüntessük meg a vízgyűjtőket, és ne hagyjuk, hogy a virágcserepekben, cserépalátétben hosszabb ideig víz álljon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság