Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Év végére elkészülhet a tűzoltó laktanya

Év végére elkészülhet a tűzoltó laktanya

Az új gyöngyösi tűzoltó laktanya építése már a végéhez közeledik, a munkálatok a tervek szerint év végére befejeződnek. Az ország egyik legmodernebb, legkorszerűbb tűzoltó laktanyája és katasztrófavédelmi kirendeltsége több mint 1 milliárd forint vissza nem térítendő, uniós támogatásból épül meg.

Jelenleg párhuzamosan folynak az épület külső és belső munkálatai, ezzel egyidejűleg kialakítják a vonulási útvonalat, továbbá a parkolóhelyeket burkolják. Az új épület kivitelezése jelenleg csaknem 70 %-os készültségen áll.

– A továbbiakban az épület zavartalan működését szolgáló vezérlési rendszert fogják kiépíteni, ez a rendszer bekapcsolódik majd az országos PAJZS- rendszerbe, melyen keresztül riasztásra kerülnek a káresetek felszámolásához szükséges tűzoltógépjárművek, tűzoltóerők és eszközök. Ezt követően a kiszolgáló helyiségeket építik majd ki, mint a gépjárműmosót, a tömlőmosó- és szárítóberendezéseket, továbbá a légzőkészülékek palackjainak újratöltéséhez szükséges technológiát is kiépítik majd. – tájékoztatott Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nagy Csaba azt mondja, a projekt alapvető célja, hogy a laktanya épülete korszerű technológiai rendszerrel, hosszú élettartamú, gazdaságosan fenntartható és üzemeltethető legyen, és nem utolsó sorban a városképbe illeszkedjen. Emellett az új laktanya elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a tűzoltó gépjárművek gyorsan, akadálymentesen tudjanak vonulni, hiszen a várost akár 4 irányból is meg tudják, majd közelíteni.
A megyei szóvivő hozzátette: Az épület a legmodernebbek között lesz, köszönhetően a korszerű technológiáknak és épületszerkezeti elemeknek.

– A kirendeltség és a laktanya működéséhez szükséges elektromos áram egy részét a tetőre telepített napelemek fogják biztosítani, alapfűtési rendszerként egy korszerű, földgázzal működő rendszer is helyet kap az épületben. A használati melegvíz-ellátást a tetőn elhelyezett napkollektorok is segíteni fogják. A projekt keretein belül felújítanak egy mászóházat is, végül a csaknem fél hektáros szabad terület füvesítése és parkosítása is a tervek között szerepel. – mondta Nagy Csaba.

A munkálatok a tervek szerint év végére fejeződnek be, ezt követően vehetik birtokba az új laktanyát a tűzoltók és a kirendeltség dolgozói.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság